Håp for håpløs

Roy Burgundy er tilbake som den antatt legendariske nyhetsanker fra San Diego, og igjen er det Will Ferrell som har påtatt seg oppgaven.  

anchorman2-inni

ANCHORMAN 2The legend continues.  Oppfølgeren av Anchorman klarer seg ganske bra, er bedre enn den første (fikk nylig sett den), og er tidvis svært festlig, men tidvis også svært lite festlig.

Roy Burgundy og hans kone (Christina Applegate) har en drøm om å få rapportere kveldsnyheter istedenfor morgen-nyhetene. Problemet er bare at Burgundy ikke er spesielt flink. Hans kone blir ansatt til kveldsnyhetene, mens Burgundy får sparken, flytter ut fra sin kone, og tar seg jobb på Sea World som speaker. Dette går ikke spesielt bra, og han forteller publikum hva han egentlig syns om både delfiner og seg selv. I mangel på fysisk kontakt, betalte hanen uteligger til å hjelpe.

Etter en del rot og rør får Roy Burgundy jobben i en nyoppstartet nyhetskanal som skal vise nyheter 24/7. Med på lasset får han sine gode venner, Brick (Steve Carell), Fontana (Paul Rudd), og Kind (David Koechner). Selv om en ikke forstår hvorfor denne gjengen blir ansatt hos en seriøs nyhetskanal,  får en idé som først gir dem sparken, før de igjen blir ansatt på grunn av ekstremt høye seertall.

Der har vi historien i Anchorman 2, sånn cirka. Will Ferrell er en unik komiker i sine mest spesielle øyeblikk, og noen sketsjer er geniale. Et bobilhvelt er et av flere høydepunkt, men ikke minst hjelpesløsheten rundt Burgundy som blind, scorer høyt.  Steve Carells figur er også meget bra, hvor han for eksempel føler seg forfulgt av en svart mann som viser seg å bare være hans egen skygge.

Filmen taper seg mot slutten, og avslutningen er direkte dårlig. Kjente tryner som Jim Carrey, Will Smith, Harrison Ford, og Liam Neeson dukker opp i mindre roller. Karakter 4 for en amerikansk komedie betyr i mine øyne at den absolutt er verdt å få med seg. 

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.nokarakter4

Redd for å bli ledd av? Join scoopet.net på Facebook.