En vinn-vinn-situasjon

Dette er animasjonsfilmen hvor ingen kan klage over dårlig dubbing. Det er nemlig ikke dialog i Kule Kryp. Her er det innsektenes egne kroppslyder og spenningsmusikk som gir lyd.

Det første møte.
Det første møte.

KULE KRYP. Et forlatt piknik-gilde blir de små innsekts Nirvana. Vi møter også en forlatt marihøne, som var uheldig under flyvetrening. Etter en flukt fra slemme fluer, brekker marihøna vingen. Flygeferdighetene reduseres. Rundt samme tid møter vi en arbeidslysten maurflokk som aldri vil få brukt som instanser som NAV.

Flokken har funnet en boks med sukkerbiter som skal fraktes hjem til tua. Det vil bli en lang og farefull ferd, og en redusert marihøne blir med. Utenom vær, vind og andre naturlige hinder, er det noen ondskapsfulle røde maur som ønsker å få tak i søtsakene. De tar opp jakten på sukkerbitene, og fargerike, fartsfylte opplevelser står i kø. Om dette hadde vært en voksenfilm med ordentlige mennesker, ville den handlet om helter som ble jaget av skurker hvor en uungåelig krig, avslutter kapittelet.

Dette er en flott fransk animasjonsfilm, som tråkker sin egen sti på jakt etter vital originalitet. Publikum vil ikke savne dialog, men heller bli imponert over bragden det er å utelate denne biten. 3D-effektene er bra, historien med flere festlige sidesprang bør underholde de fleste fra 4 år og opp.

Dette er en av disse filmene hvor foreldrene vil ha like stor glede av filmen som de små. Altså en vinn-vinn-situasjon, dette her.karakter5

 

 

 Originaltittel: Minuscule:La vallée des fourmis perdues. Regi: Helene Giraud, Thomas Szabo. Ingen aldersgrense

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no