Helgålive på Ogna

Årets Helgåfestival er over, og årets program var av det mer solide slaget. 

Groundstate - første band ut Helgåfestivalen 2014
Groundstate – første band ut Helgåfestivalen 2014

HELGÅFESTIVALEN FREDAG 27. JUNI 2014. Etter en togtur til Ogna, kom vi til området mens det nyetablerte lokale Groundstate spilte live. Uten at en gikk helt av hengslene, var det en kompetent gjeng med musikere fullførte sin aller første konsert med stil. Bandet er faktisk så ferskt at det er vanskelig å finne mer info om bandet.

Scoopet har derimot mer forhold til SULT.  Dette rockebandet ble til i 2009, og de har hatt supportjobb for bl.a. CC Cowboys og Vamp. Egentlig hadde de kledd supportjobb for DUMDUM Boys enda bedre. SULT har skrevet musikk til et utvalg av Knut Hamsuns eneste diktsamling (Det Vilde Kor), og om noen er i tvil, så sympatiserer ikke bandet med den tyske diktatoren med bart.

Ørjan Kjos - SULT
Ørjan Kjos – SULT

I 2010 ga de ut albumet Jeg Har Det.

SULT  er en gjeng med erfarne musikere som gjenspeiles i sceneshowet. Bandet trives på scenen, som igjen smitter over på publikum. De er selvsikre, men aldri arrogante, og i tillegg er det bra trøkk i egenproduserte låter. En kjekk opplevelse hvor vokalist Frank Robert Andreassen er en likande entertainere.

Det er noe sjarmerende med jenteband. Noen er veldig bra, mens andre er ikke. Personlig liker jeg kanskje best rock og metalband som har baller. Artister og band som Courtney Love, L7 og Drain gir meg mer enn type Lita Ford og Heart.

Killing Butterflies har egentlig den rette holdningen, og ikke minst spiller de punkrock. Problemet med stor P, er at de ikke ønsket å være på scenen denne kvelden. Men allikevel var de der. Måtte de bryte andre avtaler for å spille live?

Killing Butterflies
Killing Butterflies

Det er sjelden jeg ser et så uengasjert band på scenen, og det skal godt la seg gjøre å spille en mer likegyldig konsert enn dette. Noen ganger så det nesten ut som gjesp istedenfor koring fra minst en i bandet.

Selv om låtene er bra nok, hjelper det ikke med et knippe ubevegelige saltstøtter som har nok erfaring til å vite bedre. Killing Butterflies har tross spilt sammen siden 2005.

 

Stavangertrioen Skogmus måtte avlyse kveldens konsert, men frontfigur Casper Bjelland Hatlestad valgte å møte opp alene. Det er våggal avgjørelse, samtidig som Casper er en kompetent frontfigur som kan lage show alene.

Caspers Skogmus med perkusjonisthjelp
Klikk på bilde for livelåt fra Caspers Skogmus.

Casper er blant de mer talentfulle artistene fra Rogaland (sier Scoopet), og med perkusjonhjelp på enkelte låter, ble dette en fin og litt annerledes opplevelse. Casper er forresten fascinert av hardingfele for tiden, og klikker du på rett bilde, får du se hvordan Casper viderefører dette til en gitar.

Johnny Red and the Prayer House People var kveldens siste band for min del. Det betyr at det ikke ble tid til å se NiteRain.

Johnny Red… består av John Gravdal, Kårstein Bø, Helene Reite Uglem, Johannes Bjelland og Rune Særheim. Nok et band som det er vanskelig å finne noe info om, men sjangeren er bekmørk americana, folk og country, og Johnny Red…er et lovende band. Kanskje litt monotont til tider, men fortsatt godkjent.

 

Til tross for at det kunne vært flere folk som støttet opp om festivalen, ble det en svært intim og trivelig kveld. Solen gikk ned, bålet ble tent, og de som var i Helgåleiren, storkoste seg. Lørdag ettermiddag var det tid for quiz og gitaridol.

Johny Red and the Prayerhouse people
Johny Red and the Prayerhouse people

Hvem som vant, hvem som knuste gitar og mer, får du svar på i Scoopets neste artikkel fra Helgåleiren.

Tekst og foto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Support scoopet på Facebook.