quiz og gitaridol

Blant mange gode band som spiller på Helgåfestivalen, er det også andre aktiviteter. LørDAG 28. juni var det mulig å finne ut hvem som var den største klantskallen på Quiz, i tillegg til å være vitne til utmerkede gitarsolo og en knust gitar.

Quizvinnere. Fra venstre: Tor Brian Surdal, Rasmus Henriksen, Marius Solli og René Undem.
Quizvinnere. Fra venstre: Tor Brian Surdal, Rasmus Henriksen, Marius Solli og René Undem.

QUIZ OG FINGERFERDIGHETER. Årets spørrekonkurranse kunne gi svar på flere spørsmål som ingen blant deltagerne kunne svare på. Skoda blir for eksempel produsert i Tsjekkia (ikke Tyskland), trommeslageren i Skambankt heter Børge Sageng Henriksen, kamelens pukkel består hovedsaklig av fett, og det er Neil Young som har gitt ut Le Noise.

Deltagerne ble delt inn i lag, og for all del. Noen visste ganske mye. Spesielt på de to siste delene, som var forholdsvis vanskelige musikkspørsmål.

Flere visste mye, men ingen visste for eksempel hvor Gary Meskil ble av etter KONGEBANDET Crumbsuckers. Svaret er Pro-Pain, og Brian Johnson var i Geordie før han ble en del av AC/DC i 1980.

 

Gitaridol

Det var mange fremmøtte under dagens gitaridol klokken 16.00.

gitaridol-rené-undem

René Undem og Frank Håland

Den kvalifiserte juryen var: Christian Paaske, Gunnar Tønnessen, Ove-Morten Grødeland, Tom Weum og Arne Bekkeheien, og flere gitarister imponerte. Noen var selvfølgelig bedre enn andre, men dette er et særdeles trivelig innslag, og aldri før har flere ofret tanker til The Whos Pete Townshend.

Kjetil Fjelde er et navn og fjes som dukker opp i flere band. I tillegg til å ha en egen stil og sound på sin gitarsolo, bestemte han seg for å knuse gitaren til slutt. Scoopet fikk selvfølgelig øyeblikket på film. Videoen ser du her.

 

Bilde av andre deltagere (før jeg måtte forlate åstedet): Carsten Knapeide, Frank Håland, René Undem og Henning Aanestad.

Juryen var forholdsvis strenge i sine bedømmelser (som er bra), men det var Keven Eknes (hovedbilde) som imponerte mest, og gikk av med en velfortjent seier for sin følelsesladede og Terje Rypdalske oppvisning. Førstepremien var 10 timer med gratis studiotid hos Frog Leap Studio.

Keven Eknes lytter til juryens dom
Keven Eknes lytter til juryens dom

Keven Eknes imponerende fremføring kan du se her.

 

Tekst, film og foto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Support scooper med en like her.