intervju musikkfest

Scoopet.net kjørte tre artikler hvor artister til årets Musikkfest i Stavanger, fikk promotere seg selv. Her er  de sju første.

 

 

Johnny Kahlua

 

• Hvem er du?Johnny-Kahlua1

– Jeg er en musiker og låtskriver fra Kristiansand som har gitt ut 3 album siden 2007. Jeg arbeider for tiden i studio med  fjerdealbumet, som jeg håper på å få gitt ut innen utgangen av 2014. Den første singelen fra den kommende skiven«Sweet Caroline», ble utgitt 22. januar i år.

• Hvor mye erfaring har du/dere på en livescene?

– Jeg og bandet mitt har spilt over 100 konserter siden 2007, men planlegger flere spennende konserter ut året.

• Hvilke 3 band har du størst forventning til på Musikkfest 2014?

– Først og fremst Yuma Sun fra Bergen, som jeg varmet opp for på Charlies i Kristiansand i 2012. Jeg elsker albumet de ga ut i år, og jeg føler dette er et band med en veldefinert stil og karakteristisk særegenhet. Ellers gleder jeg meg til å se Cheap Karma igjen, et ungt og fremadstormende band fra Kristiansand, og ikke minst de lokale heltene i Daniel Engen & The Hugin Band. (Cheap Karma utgår fra Musikkfest 2014, og blir erstattet med Ian Dawn. RED.)

• Ambisjoner fremover?

– Bruke sommeren på å spille flest mulig konserter, og samtidig skrive ferdig låtene til mitt neste album.

• Tanker om Musikkfest?

– Jeg elsker Musikkfest i Stavanger og dette er fjerde året jeg deltar. Det er alltid fint vær, smilende ansikter og god stemning, og er ett av sommerens desiderte høydepunkter.

• Hvor kan en sjekke musikken til Johnny Kahlua?

– Du kan besøke hjemmesiden,  hvor du finner linker til musikken min på Spotify, iTunes og WIMP, eller Soundcloud, hvor det ligger mye rart.

• Hvorfor skal publikum gi akkurat deg «15 minutes of fame»?

– Fordi jeg elsker å spille konserter og forsøker å formidle denne gleden til publikummet som hører på. Under årets Musikkfest kommer jeg til å debutere en flere nye låter som jeg arbeider med i en akustisk og intim setting. Jeg håper på  en ærlig tilbakemelding fra publikum om hvilke låter som fungerer og hvilke som ikke fungerer, slik at jeg får en føler for hvilke låter jeg bør bruke på albumet.

 

 

Sveinar Heskestad

 

• Hvem er du?sveinar-heskestad1

– Jeg er en visepopper fra Sandnes som stiller med Ole Forus på bass.

• Hvor mye erfaring har du  på en livescene?

– Jeg har fremført min egen musikk fra scene ca. 40 ganger de siste 5 årene.

• Hvilke 3 band har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?

Vidar Furholt, Jorunn Hodne og Monosapiens.

• Ambisjoner fremover?

– Fortsette låtproduksjon og nå ut til nytt publikum.

•  Tanker om Musikkfest?

– Det er et supert arrangement som viser bredden i musikklivet.

• Hvor kan en sjekke musikken til Sveinar Heskestad?

– Spotify, iTunes eller her.

• Hvorfor skal publikum gi akkurat deg  «15 minutes of fame»?

– Fordi mine musikalske noveller kan handle om deg eller noen du kjenner. Fordi tekster på dialekt og visebasert musikk på min måte er upretensiøst og holdbart over tid.

 

 

Tuesday Forgets

 

• Hvem er dere?tuesday-forgets1

Tuesday Forgets er et hardtslående band med en forkjærlighet for energiske liveshows og hjerteskjærende melodier. Vi er fire glade gutter som elsker å utrykke oss gjennom musikk hvor enn vi får mulighet. Med en blanding av alt fra punk, rock, hardcore og blues gir vi alltid alt og håper publikum har det like gøy som oss.

• Hvor mye erfaring har dere på en livescene?

– Vi har fått mye erfaring fra scener over hele Norge. Fra helt i sør til helt i nord. Vi har også spilt support for band som Kvelertak, Blood Command, Honningbarna og Borknagar.

• Hvilke 3 band har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?

– Det er mange bra band og artister som vi gleder oss til å se og kanskje ta en prat med! Hold Fast, Deathbed Reunion og Hovering Orville er hvertfall noen av de vi kommer til å sjekke ut!

•  Ambisjoner fremover?

– Vi skal fortsette å spille mye utover sommeren og høsten, og komme oss i studio når det begynner å bli kaldere ute.

• 

 Tanker om Musikkfest?

– Vi har lenge hatt lyst å spille på Musikkfest så dette er noe vi gleder oss veldig til.  Bra arrangement med musikk overalt som i tilegg er gratis! Blir ikke bedre enn det.

• Hvor kan en sjekke musikken til Tuesday Forgets?

– Sjekk ut musikk vår på Spotify, iTunes, WiMP, Facebook og YouTube
.

• Hvorfor skal publikum gi akkurat dere «15 minutes of fame»?

– Publikum bør definitivt sjekke oss ut om de vil bli underholdt i 15 minutter med energisk liveshow, fete riff og melodier og så gjerne ta en øl med oss etterpå!

 

 

1912

 

• Hvem er dere?1912en

– Vi er brødrene Sindre og Rasmus Husebø fra Stavanger.

• Hvor mye erfaring har dere på en livescene?

– Vi har spilt på blant annet Numusic 2013, Storhaugfestivalen 2013 og vært support for Glamstar (Sandra Kolstad og Sprutbass) i 2014. Vi er ellers booket til blant annet Elektrostat 2014 i Oslo og What’s Brewing 2014 i Stavanger.

• Hvilke 3 band har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?

Beatpop, Slutface, (vet ikke)

• Ambisjoner fremover?

– Gi ut EP til høsten, spille masse, så album, mer spilling.

 • Tanker om Musikkfest?

– Bra arrangement både for publikum og artister.

•  Hvor kan en sjekke musikken til band/artist?

– For å lytte: Soundcloud. For å kjøpe/lytte får en til Bandcamp.  

• Hvorfor skal publikum gi akkurat dere «15 minutes of fame»?

– Fordi vi skal sørge for at alle danser når vi avslutter kvelden i Grottene på Folken 00:45.  

 

 

Michael Ray & The Royal Flush

 

• Hvem er dere?michael-ray-&1

– Vi er Michael Ray Horton på sologitar og vokal, Tor André (Tory) J. Raugstad på slagverk og vokal, Carlo Hillman Ødegård på gitar, Kjetil Fjelde (for Peter Horton) på bass og John-Arne Stokkan på keyboard. Vi har fått låne en erfaren musiker, Kjetil Fjelde, på bass istedenfor Peter som er offshore under Musikkfest. Bandet spiller blues med styrke og lidenskap, som varierer fra Texas blues til blues med lettere inspirasjon fra jazz.

• Hvor mye erfaring har dere på en livescene?

Michael Ray & The Royal Flush er ett band som spenner over en hel generasjon, hvor 3 av 5 er under 25 år – og med nesten like forskjellig erfaring. Kjernen i bandet som begynte med far og sønn, Peter og Michael, samt Tory på trommer var med i Union blues cup og endte i finalen på Notodden blues festival i 2011. Bandet utvidet med John-Arne og Carlo i løpet av det siste året og har spilt sammen på jam samt noen opptredener i regi av Stavanger, Sandnes og Jæren sine bluesklubber.

• Hvilke 3 band / artister har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?

– Det er vanskelig å fremheve bare 3 med så mange spennende band og artister som deltar! Ett spennende band som også Tory spiller med, er Monosapiens med sin unike poetiske musikk. Sons of Zero med sin melodiøse og melankolske rock er også med å dele på Tory. Og så vil vi absolutt høre på Marianne Sund.

• Ambisjoner fremover?

Michael Ray & The Royal Flush har ambisjoner om å sette sitt preg på bluesmusikken i regionen. Det er planer både med flere opptredener på lokale bluesklubber og så få innpass i bluesfestivaler rundt i landet. Vi planlegger også en tur i studio til høsten med eget materiale, med påfølgende release-konsert.

• Tanker om Musikkfest?

– Det er ingen tvil om at Musikkfest er ett arrangement som gir unike muligheter for lokale band og artister til å bli hørt og sett. Det gir også publikum en mulighet til å både se og høre de talentene som finnes i regionen. Det er jo ikke imponerende satsning på denne type kultur i regionen, så arrangement som Musikkfest er helt nødvendig for å kunne vise fram den variasjonen av dyktige musikere. Det er også det som gjør Musikkfest til en aktør som man bør legge merke til; for sin fremheving av lokal musikk på tvers av sjangere… Vi er takknemlig for å ha fått denne sjansen til å vise fram litt av vår bluesmusikk.

• Hvor kan en sjekke musikken til bandet?

Michael Ray & The Royal Flush har en informativ side på Facebook. Vi har noen opptak på YouTube som enten finnes som link på Facebook siden vår eller ved å søke på YouTube. Vi planlegger å ha innspillingen av sanger i studio klart innen utgangen av året og da markedsføre låtene i forskjellige kanaler.

• Hvorfor skal publikum gi akkurat dere «15 minutes of fame»?

– Vi har en egenartet stil hvor vi tar publikum med på en reise gjennom bluesstiler som spenner fra Texas blues med kraft til sanger med lettere jazz-inspirert blues. I våre 15 minutter skal vi ta publikum med på denne reisen som består av egne låter. Vi starter med en svingende historiefortelling, deretter en rolig blues ballade med heroisk undertone og avslutter rundt siste sving med en blues i oppløftende rytmer. Dette er låter som representerer bandet som har både varierte låter som musikere! Finnes det en bedre start på Musikkfest enn å danse på Arneageren til svingende blues rytmer?

 

 

Mountains Of Mars

 

• Hvem er dere?mountains-ofmars1

– Vi er Andreas Ringstad, vokal, Joakim Holst, trommer, Ruben Berle Karlson, gitar, Jostein Goa, bass og Bendik Tønnesen, gitar.

• Hvor mye erfaring har du/dere på en livescene?

– Alle bandmedlemer har vert aktive i band i mange år og har god erfaring med liveshow.

• Hvilke 3 band har dere støst forventning til på Musikkfest 2014?

The Rumble Lines – poprock av ytterste kvalitet. Kal-El – et band vi har spillt en del med som slipper album i disse dager og Hovering Orville –  tidligere blitt omtals som «emo-rock for voksne». Jostein og Bendik spiller også hendholdsvis bass og trommer her.

• Ambisjoner fremover?

– Å spille mye konserter og gå dit vinden tar oss.

• Tanker om Musikkfest?

– Musikkfest er et av årests høydepunkt i stavanger. Både det å spille og å være på musikkfest og se nye og gamle band er veldig kult.

• Hvor kan en sjekke musikken til bandet?

– Vi har en EP liggende ute på Spotify, WiMP og nrk urørt, men gå til Facebook, så finnes link til det meste.   

• Hvorfor skal publikum gi akkurat deg/dere «15 minutes of fame»?

– Tung musikk blir tyngre når vi på musikkfest har med oss Espen Haukelid fra drone-bandet Elmi som ekstra bassist. Med to bassforsterkere på scenen samtidig blir dette den tyngste(?) konserten i år! Bypaviljongen klokken 12:40!

 

 

 

The Rumble Lines

 

• Hvem er du/dere?rumble-lines1

The Rumble Lines er et rockeband bestående av Erik Amdal på trommer, Alexander Helland på bass, Stian Berg Ring på vokal og gitar, samt Thomas Kristensen på gitar.

• Hvor mye erfaring har dere på en livescene?

– Til tross for at bandet knapt er 500 dager gammelt har alle i bandet god erfaring med å stå på en livescene. Alle har spilt i band før The Rumble Lines ble til, og kan blant annet nevne supportjobber for BigBang, Montée og Fjorden Baby!. Etter vår aller første konsert, fikk vi supportjobb for Grand Island. Vi har på kort tid rukket å få flere gigger, på de tøffeste scenene i Stavanger, alene, og med andre råe band.

• Hvilke 3 band har dere størst forventning til på Musikkfest 2014?

– Det er mange band vi håper å få med oss under Musikkfest 2014, men om vi må velge 3 band blir det nok Hold Fast, Mountains of Mars og Slutface. Mountains of Mars kommer garantert til å rocke byens rundeste scene med fete stonerrytmer. Slutface imponerte oss stort på musikkfest i fjor når de spilte en kanonkonsert på Nytorget, og vi gleder oss til å se dem igjen i år. Sist, men ikke minst, kommer Hold Fast til å rasere Folken, vi gleder oss!

• Ambisjoner fremover?

– Den siste måneden har vi spilt veldig aktivt, vi tester ut litt nytt materiale, og finner ut hva som funker, samt hva som ikke funker. For tiden er vi i en planleggingsfase, tanken er å spille inn en ny single på sensommeren/høsten, som vi tenker å slippe til høsten. Ut over dette skal vi selvfølgelig rocke sommeren inn på Musikkfest!

• Tanker om Musikkfest?

– Musikkfest er en fantastisk arena for band til å vise seg frem. Her kan band på de aller fleste nivå prøve seg foran et publikum i Norges flotteste by. Daniel Engen og gjengen gjør en super jobb med å organisere denne festen, og vi håper de fortsetter med dette i flere år fremover!

• Hvor kan en sjekke musikken til band/artist?

– Musikken vår ligger ute på NRK urørt, iTunes og Spotify.

 

8. Hvorfor skal publikum gi akkurat deg/dere «15 minutes of fame»?

– Våre «15 minutes of fame» inneholder det råe fra 70-tallet, det harry fra 80-tallet, det rare fra 90-tallet og det spesielle som kom med milleniumet, altså noe for enhver smak. Ta turen! Du blir ikke skuffet!

 

Til de av dere som ikke enda er en del av scoopet.net på Facebook – benytt sjansen her.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no