Verdt 12 kroner?

27. januar 2014 slapp Skambankt albumet Sirene. I dag gir de ut en ny singel som ikke er på albumet. 

INGEN-ENKEL-SKAMBANKT

INGEN ENKEL VEI UT. Om en skal sammenligne denne med spor fra Sirene , er Kald, Kald Natt nærmest. Dette er en tyngre, småseig låt fra Skambankt, hvor også dette blir en fengende låt som gjør seg bra i digital versjon, og helt sikkert på en livescene. Igjen kan en høre hvilken bra vokalist Terje Winterstø er, og dette er egentlig en knallbra låt til fansen. 

Det er tung rock før bra driv, og så er vi i gang i Skambankt-landskap med fet produksjon som ikke nødvendigvis er en enkel vei ut! Kanskje ikke lekne riff, men heller seriøst kompetente og gjennomtenkte riff som alltid kler bandet.

Scoopet.net tok en kjapp prat med gitarist (og tamburinspiller – mer om dette på scoopet.nets Musikkfest-artikkel) Hans Egil «Arctic Panzer Wolf» Løe.

 

• Hvorfor spiller dere inn ny singel istedenfor å lansere en ny låt fra Sirene?

– Fordi vi er så heldige å ha eget studio. Her arbeier vi, øver og lager nytt materiale og produserer låter med tanke på fremtidig album. Vi syntes Ingen enkel vei ut var så bra at vi fikk lyst til å slippe den umiddelbart.

• Hvordan vil du beskrive låten?

– Det er jo en tung dryler, men samtidig catchy.

• Mest sammenlignbar med Kald, kald natt, eller?

– Ja, den er nok nærmest. Samtidig er kanskje Kald, kald natt litt dystrere.

• Låten er også tilgjengelig på Spotify og Wimp. Vil ikke det resultere i at få velger å kjøpe den?

– Vi slipper ikke låten fysisk, bare digitalt. Og det er jo stor mulighet for det. Det har allikevel blitt slik at streamingtjenestene har tatt mye av markedet, og vi vil jo også være med der.  Men blir låten spilt nok ganger, får vi jo noe igjen på streamingtjenestene også.

• Hvor spiller Skambankt sin neste konsert?

– I morgen (10. juni) spiller vi skuleungdomkonsert på Bergenfest Ung, hvor vi skal ha grytidlig lydsjekk. Derfor reiser vi til Bergen i kveld.

 

 

Scoopet ønsker Skambankt lykke til med kommende konserter, hvor årets konsert på Roskilde vil være et av høydepunktene for gutta.

Låten ble lagt ut idag på de flest digitale butikker og streamingtjenester. De som ønsker å bruke en 12-kroning finner den bl.a. på iTunes, og det er den verdt.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad