Dio på gramofonen

Legenden Ronnie James Dio var frontfigur i ELF, Black Sabbath, Rainbow, Heaven and Hell og primus motor bak  nødprosjektet for Afrika (1985), kalt for Hear ´n Aid og selvfølgelig bandet DIO.

dio-hyllest-igjen

Ronnie James Dio (A tribute to)  – This is your life (Rhino Atlantic). Flere har gjort det før, og vår egen Jørn Lande (JORN) laget en hel hyllestplate til den eksemplariske frontfiguren som døde 16. mai; 2010. Lande hadde forresten fortjent en låt på denne tributeplaten, da flere av hans låter fra  DIO (2. juli 2010) er av minst like høy kvalitet som her.

 

Lande kunne fortelle Scoopet i 2010 at han bare nesten fikk gitt ut platen før Dio døde, og han DIO bare nesten fikk hørt Song for Ronnie James. Den talentfulle Lande  hyllet sin helt med knallbra tolkninger av bl.a. Invisible, Shame on the Night, Don´t Talk to Strangers og en liveversjon av selveste; Straight through the Heart, som er mye bedre enn Halestorms fislete versjon.

 

Se også: Jørn Landes Song for Ronnie James

 

Okei, nok om Lande, og mer av denne nye platen med hyllestlåter som ble utgitt i mars 2014. Nå blir den derimot utgitt på  gramofonplate (jupp, du leste riktig – LP er så 1980)

jorn-norway
Jørn Lande og band på Norway Rockfestival 2010

En hyllestplate som blir utgitt fire år etter Dios død ble organisert av Dios enke for å samle inn penger til mannens Stand Up and Shout Cancer Fund.

Anthrax -fyrer av en kraftsalve med Neon Knights. Belladonna har fortsatt teken som vokalist, og er ikke så fryktelig ulik Ronnie James Dio.

Mob Rules overrasker med Adrenaline  Mob. En troverdig hyllest med bl.a. Mike Portnoy fra Dream Theatre, Avenged Sevenfold og vokalist Russel Allen fra Symphony X.  En bra versjon av Rainbow in the Dark fra bl.a. Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) hever inntrykket før den noe slakke Straight through the Heart med sviskene fra Halestorm. Et legendarisk gitarriff blir minimalisert, produksjonen er tam, og Halestormvokalist  Lzzy Hale høres tidvis ut som en kvinnelig countrysanger som endelig får synge noe av betydning!  Egentlig ikke «ravgale», men uansett for glattkjørt.

Motorhead (og Saxon-vokalist Biff Byford) velger rock ´n`roll med Starstruck, Doro er Doro i en låt som kunne vært Doro, men som heter Egypt,  og Killswitch Engage fete versjon av Holy Diver er også med.

På grunn av at inntektene går til et godt formål, artistene er interessante og mange nok gode låter gjør at denne skal få en femmer. karakter5

Hat-trick:

Neon Knight  -Anthrax • Rainnbow in the Dark – Corey Taylor… • The Mob Rules – Adrenaline Mob

 

Bidragsytere på gramofonplaten

Anthrax – Neon Knights / Tenacious D – The Last In Line / Adrenaline Mob – The Mob Rules / Corey Taylor, Roy Mayorga, Satchel, Christian Martucci, Jason Christopher – Rainbow In The Dark / Halestorm – Straight Through The Heart / Motörhead with Biff Byford – Starstruck / Scorpions – The Temple Of The King / Doro – Egypt (The Chains Are On) / Killswitch Engage – Holy Diver / Glenn Hughes, Simon Wright, Craig Goldy, Rudy Sarzo, Scott Warren – Catch The Rainbow / Oni Logan, Jimmy Bain, Rowan Robertson, Brian Tichy – I / Rob Halford, Vinny Appice, Doug Aldrich, Jeff Pilson, Scott Warren – Man On The Silver Mountain / Metallica – Ronnie Rising Medley (Featuring A Light In The Black, Tarot Woman, Stargazer, Kill The King) / Dio – This Is Your Life.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no