Sassys hanekamp II

Stavangerbandet Sassy Kraimspri skal gi ut tre EP i løpet av året. I steden for å få oppmerksomhet for en utgivelse, blir det tre. Sassy liker oppmerksomhet. Det gjør også frontfigur Ida Collett Belle. 

Sassy Kraimspri live 2011. Foto: Sølve Friestad
Sassy Kraimspri live 2011. Foto: Sølve Friestad

COCK FIGHT II. Sassy Kraimspri består av to menn og to damer, men en legger allikevel mest merke til Ida Collett av flere grunner. Denne rocka personligheten er god til å promotere eget band. Noen ganger skulle en tro at Sassy Kraimspri har turnert større deler av verden enn de har, men de har allikevel oppnådd en hel del med turné i både England, USA og Kina.

En promotion som også består av å skrive takketaler på engelsk, gjør at bandet føles mer internasjonalt. Ida Collett er dessuten en knallbra vokalist som gjør bandet enda mer interessant.

Det er ikke så lenge siden jeg skrev noen linjer om Courtney Love sin nye singel. I tillegg til å nevne L7 (som også er et av Sassys favorittband), ble også Ida Collett nevnt som en sunnere utgave av Loves utagerende liv og fremtoning.

Sassy Kraimspri: Vocals, guitars, Dick Deviant: lead guitars, backing vocals, Lovely Linda Lustsalot: Bass, backing vocals, Noel Flanger: Drums
Sassy Kraimspri (Ida Collette), vokal/gitar, Dick Deviant; gitar, backingvokal, Lovely Linda Lustsalot: bass, backingvokal, Noel Flanger:; trommer Foto: Eirik Furulund

Sassy Kraimspri har holdt på siden 2006, og deres selvutnevnte stilarter er Scumbag Punk, Grunge og Junk. Det er rocka punk, eller kanskje punkrock som gjelder, og så kan en gjerne skrive ROCK med store bokstaver. Det er upolerte, velskrevne låter, hvor del 2 av Cock Fight er en videreføring av del 1 – igjen med  tanker til Animal Alpha, Djerv og selvfølgelig den kule Agnete Kjølsrud. Djerv og Sassy Kraimspri hadde med andre ord vært en kledelig sammensetning på samme scene, og begge band oser av både seriøsitet og kvalitet.

Cock Fight 2 inneholder tre spor. Like a Drug har et snev av 60-talls rock, mens Riot og Say What har et mer nymotens lydbilde, og er hakket tyngre.  Som vanlig er det vanvittig bra driv i låtene, og en upolert røff produksjon blir helt korrekt.

Sjekk også: Video med Sassy Kraimspri

 

Sølve Friestad -scoop@scoopmanagement.no

Join scoopet på Facebook.