Intervju: Nickelback

Scoopet.net går inn i en liten feriemodus i noen få dager. Derfor havner de mest populære intervju på forsiden med ujevne mellomrom i løpet av uken, samtidig som retrointervju med Rob Halford, også vil bli publisert om få dager. Nickelback-intervjuet ble først publisert 2. april 2013. 

 

 

Med ujevne mellomrom vil det bli lagt ut retrointervju på Scoopet, hvor de aller fleste intervjuene får et digitalt liv for første gang . Nickelback har i dag solgt over 50 millioner album. Det hadde de ikke da scoopet fikk en forholdsvis kjapp prat med gitarist Ryan Peake i 2001. Intervjuet bærer preg av at undertegnede visste svært lite om bandet, og at jeg knapt nok hadde fått hørt på en låt før praten. 81956-8.tif

NICKELBACK 2001: Nickelback er fra Vancouver i Canada. De har eksistert som band siden 1996, og har med singelen How You Remind Me begynt å få fans i Europa. Singelen ligger i skrivende stund på en 8. plass på VG-lista. Nickelback var fra februar 1999-februar 2000 på turné med Creed, 3 Doors Down og Fuel. I mars 2000 lanserte de albumet The State, og da begynte det virkelig å ta av over there.

Jeg tok en prat med Nickelbacks gitarist; Ryan Peake, og Ryan lurte på hva jeg syns om musikken deres. Den beste sammenligningen var kanskje Creed?

– Det har vi hørt før, sier Ryan. Men vi spilte faktisk inn vår forrige plate før vi hadde hørt om dem, påpeker gitaristen som høres svært engasjert ut. Suksessen smaker godt. 

– Ryan Vikedal spiller trommer i Nickelback. Han kunne jo vært fra Norge?

– Det er helt korrekt. Han har slekt i Norge, men han prater allikevel ikke norsk. 

– Og han er selvfølgelig en helt fabelaktig trommeslager?

–  Vel, vi beholder ham til vi finner noe bedre, ler Ryan.

– Vokalist/gitarist Chad Kroeger og bassist Mike Kroeger er brødre. Hvordan er det å ha to brødre i bandet?

– Det går kjempebra, så lenge de ikke er i samme rom…neida, de er vel som brødre flest. De har sine feider, men det fungerer veldig bra.

Ryan mener at Nickelback er et godt liveband og at øvelse gjør mester. Puublikum forteller dem etter konsert at de er bedre live enn på plate. Enten det, eller så har de ikke hørt platen, men ønsker å skaffe seg den etter konserten.

Bandmedlemmene har svært forskjellig musikksmak, og lytter til både jazz, metal, rock og country.

– Hvordan er det å være i et band fra Canada?

– Det er helt ok, selv om mange radiostasjoner ikke spiller så alt for mye rock. Det er litt merkelig. I Canada var vi nesten for rocka for de fleste radiostasjonene, mens vi i USA er for lite rocka. Da er det jo ikke så lett å vite hva man skal gjøre for å bli spilt. 

– Hvem ville du helst dratt på turné med?

– Tja, si det. Det er mange band, men Deftones kunne vært megabra. Deres siste plate (White Pony) er kanonbra, sier Ryan som også er en stor fan av bandet Live

– Har du hørt om noen gode band fra Norge?

– Jeg har hørt mye bra om Madrugada, og de skal jeg sjekke ut. 

Alle som har sett South Park (The Movie), vet at Matt Stone og Trey Parker herselerer på det groveste med det kanadiske folkeslaget. Hva syns Ryan om filmen?

– Parker og Stone er faktisk fra Canada. Det ble litt oppstyr i begynnelsen med South Park. Amerikanerne elsket selvfølgelig herseleringen. Personlig syns jeg filmen var morsom…men om Parker og Stone tar turen til Canada, skal jeg kvele dem, ler Ryan som har flere journalister og mange land å besøke før han igjen kan slappe av i sitt hjemland.

 

PS: Kanskje Nickelback fant seg en bedre trommeslager, for i 2005 var det slutt for Ryan Vikedal i Nickelback. 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad