Intervju: Giertsen

Scoopet.net går inn i en liten feriemodus i noen få dager. Derfor havner de mest populære intervju på forsiden med ujevne mellomrom i løpet av uken, samtidig som retrointervju med Rob Halford, også vil bli publisert om få dager. Giertsen-intervjuet ble først publisert 21. mars 2013.

 

 

Med ujevne mellomrom vil det bli lagt ut retrointervju på Scoopet, hvor de aller fleste intervjuene får et digitalt liv for første gang. Thomas Giertsen er svært aktuell i disse dager. Nylig stakk han av med seieren i Hellstrøm Inviterer, hvor selveste Eyvind Hellstrøm inviterer kjente fjes til matlagning. Det var ellers to menn som vant (Thomas Giertsen og Alex Rosén), mens to kvinner (Camilla Herrem og Hanne Sørvåg) kom på de to siste plassene. 

Alle episodene kan forøvrig ses gratis og nesten uten reklame her.

Sesong 3 med Helt Perfekt blir for tiden vist på TV Norge.hp2

De to første sesongene er gitt ut på DVD, og dette er blant det beste som noen sinnen har blitt produsert blant norske humorserier. Skaperen av Seinfeld (Larry David) var tidlig ute med samme type konsept i Curb Your Enthusiasm, hvor fiksjon og realitet blir kombinert på brilliant vis. Det skal liksom handle om Giertsens liv, men så arbeider de allikevel ut fra et manus som er skrevet på forhånd. I Danmark har det lignende konseptet; Klovn, blitt en stor suksess.

 

THOMAS GIERTSEN 2001: I september 2001 var Giertsen på Norgesturné med showet; Thomas Giertsen slår ihjel 4624 sekund, hvor han også tok turen innom Storstova på Bryne. Giertsen pratet en del om bryllupet med Mette Marit og Håkon Magnus, og syntes det var merkelig at Mette Marit hadde uttalt at det utagerende livet hadde kostet henne dyrt. Han avsluttet med å si at det kanskje ikke var på sin plass å klage over dyrt dop? Alt i alt var anmelderen fornøyd med showet.

Etter showet ble det tid til en meget kjapp prat, som intervjuet også bærer preg av.

Thomas Giertsen var fornøyd med showet på Bryne. jblgiertsen

– Er det stor forskjell på å ha show på Bryne i forhold til Oslo?

– Nei, ikke så mye, men kanskje litt. Man leser jo mer om ting i Oslo enn ellers i landet, og da finner man jo flere referanser til hva jeg skal snakke om. 

– Er det mange forberedelser før du går på scenen? Tenker kanskje spesielt på at du prater/hermer på dialekt. 

– Nei, men jeg liker Stavanger-dialekten, og syns det er ok å prate slik. Men jeg lover å skjerpe meg til neste gang, og øve mer. Dialekten satt vel ikke helt som den skulle. 

Giertsen hadde et utspill mot Herborg Kråkevik forleden. Han uttalte seg om hennes føflekk på overleppa, og mente at den var falsk. Herborg syntes ikke at dette utspillet var spesielt festlig.

– Hvordan står det til mellom deg og Herborg i dag – venner?

giersten topp

Giertsen ler og ser ned i gulvet mens han tenker seg godt om.

– Jeg vet ikke. Jeg foreslo for Herborg at vi skulle sette oss ned på et hotellrom og både le og grine litt sammen, og snakke ut om alt. Vi er jo begge slike følsomme mennesker, vet du. Jeg har ikke hørt noe fra henne enda. 

– Sier du slike ting for at du vil ha reaksjoner i etterkant, eller gjør du det bare fordi du ikke klarer å la vær?

– Du vet hvordan det var som liten. Du ertet kun de som du likte aller best, og ønsket mest oppmerksomhet hos de. Kanskje jeg bare beundrer Kråkevik? 

– Du skal ikke gifte deg, men allikevel ble det opplyst at du skulle gjøre det på forsiden i Her & Nå. Hvordan var det?  

– Det var jo artig det. Det er jo litt rart. Man føler at livet tar en litt annen retning enn man trodde. Det er hva man må forvente, og jeg bryr meg ikke om det, egentlig. 

Giertsen sier at han av og til har sceneskrekk, men vet ikke hvorfor.

– Har det noen gang gått skikkelig galt?

– Du…eg va på Thime Station en gong, og det va´kje løye, ler Giertsen. I 1994 var vi en gjeng komikere som skulle legge ut på stand-up show. Jon Øigarden, Jon Schau, Eddie Eidsvåg, Jonas Rønningen og meg fant etter hvert ut at det kanskje ikke var noen spesielt god idé. Det var flere på scenen enn i salen, kan du si. De seks som var der, lo godt. Men det kan ikke kalles for en kanonkveld. 

– Hvor lenge har du tenkt å holde på med stand-up – til du blir 50?

– Ja, med litt tilbaketrukket hårfeste og gamle vitser? Nei, jeg kan nok tenke meg å gjøre litt andre ting. Jeg har jobbet som tekstforfatter og instruktør i det siste, og det virker veldig spennende, avslutter en sympatisk Thomas Giertsen som akkurat var ferdig med et show som var nesten utsolgt på Bryne.

Intervju stod på trykk i Jærbladet 17. september 2001.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no