Ai, ai, captain!

Det er ikke nødvendigvis noe galt med filmen om Avengers-helten Captain America. Men det er heller ikke noe spesielt spesielt med den. 

Scarlett Johansson er med.
Scarlett Johansson er med.

CAPTAIN AMERICA The winter soldier. Selv om spesielt har blitt nevnt to ganger, er det ikke spesielt underlig om filmen blir en kinohit. The Avengers-universet har mange helter fra øverste hylle, og Marvels universe er en egen tilstand for mange.

Denne handler om kjempetrøbbel i organisasjonen S.H.I.E.L.D, hvor tilsynelatende ingen er til å stole på. Vel, Captain America kan en jo stole på. Kanskje det også er litt troverdighet i Black Widow (Scarlett Johansson) og Nick Fury (Samuel L. Jackson), men det gjenstår å se. Og hva med selveste Robert Redford som Alexander Pierce? Snakker vi en ærlig toppsjef, eller ikke, hi hi?

Captain America må selvfølgelig ut på soloraid for å finne sannheten bak løgnene, og selvfølgelig er det en skurk som er like sterk og tøff som kapteinen. Men det finnes andre tryner og. En topptrent soldat tar frem englevingene for å hjelpe til i galskapen, og det meste har en sett før.

Filmen vil glede fansen. Jeg er ikke en av dem, og om jeg hører ordet; Avengers, klarer jeg å både stå oppreist, og prate normalt etterpå. Men filmens dybde i 3D er ikke allverdens, og noen ganger blir det alt for uskarpe bilder som gjør at den trolig er like grei å se i 2D. Chris Evans er trolig en vellykket America-helt, men med færre uttrykk enn en fisk, må det minst være høyt tempo og amerikansk høybudsjett for å veie opp for dette.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 
karakter4