sp«Ace» invader Frehley

Ace Frehley er ute med ny plate. Om du ikke vet hvem dette er, bør du kanskje lese i historiebøkene, eller ta noen søk på interwebb først. 

ace-frehley-inni

ACE FREHLEY Space Invader (Steamhammer). I 1973 svarte Paul Daniel Frehley på en annonse i lokalavisen. En fyr ved navn Paul Stanley, skulle starte opp et nytt band. Sammen med Gene Simmons og Peter Criss, ble de Kiss.

Frehley har alltid vært mitt favoritt Kiss-medlem, og sammen med Gene Simmons, har de to vært de mest markante  vokalistene, syns jeg. Frehleys misbruk av alkohol og narkotika ble så pass høyt, at han i 1982 fikk sparken fra Kiss. Rundt to år etterpå, startet han opp Frehley´s Comet, som faktisk var et ganske bra band.

Etter mye grums i jammerdalen mellom spesielt Gene og Paul VS. Ace, ble det en gjenforening i 1995 som kun skulle være en opptreden på MTV Unplugged. Dette ble så stor suksess, at de fire igjen ble til Kiss med heftige turne´langt ut i 2000-tallet, før Pete Criss forlot åstedet, og Ace Frehley gjorde det samme.

Frehley har gitt ut flere soloplater, og utgivelsene er slettes ikke verst. Det er fem år siden forrige utgivelse, og selv om ingen er legendariske, er det alltid noen fine høydepunkt.  Hvert album inneholder noen låter som en gjerne hører igjen, mens litt for mange låter, kun blir helt okei.

Space Invader er også en slik plate, og igjen åpner Frehley opp for selvransakelser. Favoritten er definitivt Immortal Pleasures. Deretter den litt 70-tallspregede Kiss-allikelåten What Every Girls Want. Past the Milky Way er den tredje rockeren som fortjener å bli nevnt til et hat-trick.

space-invader

Ellers er det bare å bruke kjedelige uttalelser som «på det jevne», og «slettes ikke så verst», og albumet beholder Frehleys verdighet inntakt.

Det er allikevel ingen følelser av romrakett eller fyrverkeri som står klar på rampen, så litt skuffet er det lov å være.

 

Ace Frehley diskografi

 • KISS
 • Kiss (1974)
 • Hotter Than Hell (1974)
 • Dressed To Kill (1975)
 • Alive! (1975)
 • Destroyer (1976)
 • Rock and Roll Over (1976)
 • Love Gun (1977)
 • Alive II (1977)
 • Ace Frehley (1978)
 • Dynasty (1979)
 • Unmasked (1980)
 • Music From «The Elder» (1981)
 • Creatures of the Night (1982; Med på coveret, men medvirket ikke)
 • Psycho Circus (1998)Solo/Frehley’s Comet
 • Frehley’s Comet (1987)
 • Live+1 (1988)
 • Second Sighting (1988)
 • Trouble Walkin’ (1989)
 • 12 Picks (1997)
 • Loaded Deck (1998)
 • Greatest Hits Live (2006)
 • Anomaly (2009)
 • Space Invader (2014)

 

Kiss i Oslo Spektrum 1999. Foto: Sølve Friestad.
Kiss i Oslo Spektrum 1999. Foto: Sølve Friestad.

 

 

 

 

 

 

LES OGSÅ: BLODFAN, KISS

karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no