connie & Blyde

Denne filmen har flere lag for både publikum og for innhold. Den kan føles som en ny utgave av type Bonnie & Clyde, men så blir mannen arrestert etter 15 minutt. 

aint-them

CONNIE & BLYDE. Du likte den ja? Trodde kanskje at jeg hadde skrevet feil, mikset bokstavene ved et uhell?

Denne filmen handler om et kjærestepar som er så mye kjærester at det dunster litt knekk. Heldigvis blir mannen arrestert, og selv om kjærligheten består, vil det gå mange år før de kanskje ser hverandre igjen. De to har gjort mye ugagn, men publikum er usikre på hvor mye. De utfører noe som trolig er et ran i begynnelsen av filmen. Deretter blir de jaget av politiet, hvor jenta skyter en av dem i magen. Politimannen overlever, men blir svært god venn med jenta, og ender opp med å bli forelsket.

A Texas Love Story har flere vakre elementer og tanker, og i motsetning til en litt bevisst rotete anmeldelse, er det harmoni og orden i filmen. Handling og tone skiller seg ut fra mer ordinære filmer, og det blir engasjerende når mannen flukter fra fengsel etter fire år med brevskriving.  Nå vil han se sin kjæreste igjen, men får han det? Jeg skulle ønsket mer tempo og nerve i filmen etter flukten, men får det ikke, som demper helhetsinntrykket.

texas

En hviskende Casey Affleck og spesielt Rooney Mara er fine skuespillere. Keith Carradine (Mr. Funderburke:) er også med i en større rolle, og der har du også kvalitet i massevis.

 

Ain´t Them Bodies Saints har også skiftet navn til A Texas Love Story. Forsåvidt greit, men jeg likte originalplakaten bedre, og det var trolig årsaken til at jeg fikk lyst å se filmen. Jeg kan selvfølgelig se at omslaget på den norske utgivelsen er mer tro mot filmens innhold.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.nokarakter4