Pristest: Shell, Esso, Statoil

Mandag 29. september valgte Scoopet å ta en pristest på tre forskjellige bensinstasjoner på Bryne. På enkelte varer var det stor forskjell, mens det var ganske likt på andre varer. En av bensinstasjonene var allikevel merkbart dyrest.

EN KRONE HER OG EN KRONE DER. Alle gjør det, og de fleste vet de ikke burde gjøre det. Spesielt ikke om det er åpent i normale dagligvarebutikker. Men om en bare skal ha en ting (som blir til 3-4), er det alltid en bensinstasjon i nærheten. Scoopet testet utvalgte varer på Esso, Shell og Statoil, Bryne.

Alle har sjokoladen Kvikk Lunsj til 19 kroner. Statoil hadde dårligst utvalg av både ting og tang, og manglet derfor både 6-pakning med egg (35,- på Esso og 39,- på Shell) og 130 grams pose med ostepop (30,- på Esso, 35,- på Shell).

I den grad en må kjøpe tankrem på bensinstasjon, var det stor prisforskjel. En tube kostet 20 kroner på Statoil, mens Esso skulle ha 47,- og Shell forlanger 38 kroner.

Bilvask kan også variere voldsomt. I likhet med kampanjepriser som det også er på brus hos alle, er den billigste vasken på Esso. Den koster 149 kroner, mens Shell skal ha 299,- og Statoil skal ha 169 kroner. Her kan det selvfølgelig være forskjell på bilvaskens kvalitet, selv om jeg tviler at en må ta den dyreste for å få ren bil.

Resten av listen ser slik ut og Shell kom dårligst ut. Til forsvar kan det nevnes at dette er den eneste bensinstasjonen på Bryne som holder døgnåpent.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

pristest-bensinstasjon