Onepiece rock på bryne

Fredag 5. september var det tid for årets BryneRock på Mølla. Selv om det for andre år på rad, ikke ligger klart pressepass når Scoopet kommer, føler jeg meg allikevel stor nok til å skrive noen linjer om kvelden. 

IN ROCK WE TRUST. Etter et fint spesialslipp på vinmonopolet samme dag, ble Overhead det første bandet for min del. Overhead leverer varene som alltid, og jeg antar at de faktisk er norges beste Motorhead-tolkere. Håvard Hommeland er en jordnær utgave av selveste Lemmy, og han hadde lovt noen helt spesielt om det ble solgt 200 billetter.

smålat-håvard
Hardt rockeliv. Håvard Hommeland laxer på gulvet
overhead-@-brynerocken
Overhead. Geir Kristiansen og Håvard Hommeland.

Hommeland lovte å opptre i Onepiece-drakt. Antall publikum var nær 200, og derfor valgte han å spille de siste låtene i denne flotte, rosa drakten.  Det er de små ting som kan heve et band flere hakk, og slike stunt gjør at de aller fleste digger Overhead. Skulle en ikke like musikken, er det uansett artig å se Hommeland på bass og vokal, den gode gitaristen Geir Kristiansen og den taktfulle trommeslager Jan Cato Traa. Sammen er de en trio som sysler med flere band, og som alltid sprer glede på scenen. Dessuten er Overhead et knallbra band – cover eller ei. Publikum satte også pris på cover av Metallicas; Whiplash, som også fungerer bra. Hommeland opplyste derimot om fotoforbud under OnePiece-stuntet, men han sa ingenting om filmforbud. (Sorry, Håvard:-).

 

SE: Hommeland i OnePiece live med Ace of Spades

 

Valentourettes

De som ikke liker Jokke, tør trolig ikke uttale seg om dette.

rockchicks
ROCKCHICKS. Elisabeth Anette Thompsen, Henriette Bordvik og Ninja Rilén Espeland
valentourettes
Valentourettes huller sin store helt: Jokke som ville fylt 50 år 8. september

Mandag 8. september ville han fylt 50 år. De som derimot liker Jokke, kan trøste seg med at Valentourettes var på Bryne for å glede rockefansen med Jokkelåter. De fleste har trolig sett dem før, men det er et velsmurt maskineri i Jokkelandskap som setter i gang. Petter Barli er alltid et artig syn for såre øyne på scenen, og til vanlig er han forresten gitarist i Backstreet Girls. Nok en godt levert konsert fra Valentourettes.

Fredagens besök på mølla ble en trivelig affære. Det var egentlig flere folk enn forventet, og stemningen var særdeles god, selv om 70 kroner for en øl er for mye.

scoopet-facebook-ny

PaDIOna

Etter Valentinerne var det tid for gjengangeren PaDIOna som covrer DIO. Jeg syns det er i overkant breialt å promotere PaDIOna med bilder av Ronnie James Dio, men gutta gjor allikevel jobben.

cato-dedicated
Den alltid dedikerte Cato Thue
padiona
Padiona leverer med sine DIO-tolkninger

Klassiske Dio-låter står i kø, og det blir selvfølgelig tid til noen få låter fra Dios andre band. Vokalist Ole Marius Lund, er en entertainer som alltid løfter publikum et par hakk. Lund stortrives på scenen, har alltid godt humør, og dette smitter over på publikum. Selv om noen forlot åstedet etter Valentourettes, var det nok folk blant publikum til god stemning.

Alt i alt var dette faktisk en overraskende trivelig kveld på Mølla. I kveld er det en ny sjanse å få gang på rockefoten med bl.a. Communic, The Scams og Amaranthe.

on-off
Italienske On-Off spilte tidligere på kvelden. Kompis Stig Seglem står bak til høyre.

Tekst og foto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no