Person of interest

Det er tid for den andre sesongen av den kloke, sofistikerte og underholdende Tv-serien; Person of Interest.

PERSON OF INTEREST – sesong 1. Hver episode starter med følgende dialog. – Regjeringen har et hemmelig system. En maskin som spionerer på deg hver time, hver dag. Jeg vet, for jeg bygget den.– Jeg designet maskinen for å avsløre terror, men den ser alt. Voldelige handlinger som inkluderer vanlige mennesker som deg. Handlinger som regjeringen ser på som irrelevante. De ville ikke gjøre noe, så jeg bestemte meg for at jeg ville. Men jeg behøvde en partner, en spesielle egenskaper og talent. Jaget av myndighetene, arbeider vi i hemmelighet. Du vil aldri finne oss, men offer eller gjerningsmann; om det er din tur, finner vi deg. 

 

I første episode blir vi kjent med mannen som har spesperson-of-interest-sesong-2ielle egenskaper og talent. Noen bøller på en buss tror de fornærmer en uteligger, men snart oppdager de at mannen kan sloss, og at de bør komme seg til legen.

I den første sesongen kunne vi se Harold Finch (Michael Emerson) rekrutterte uteliggeren John Reese (Jim Caviezel) som viser seg å være en topptrent mann med en fortid i CIA. De to blir venner, og starter et samarbeid. I hver episode skal de redde vanlige mennesker som snart kommer til å havne i trøbbel. Utover i sesong 2 har de virkelig hjulpet mange folk. Politietaten var tidligere på jakt etter John Reese, da de ikke riktig vet om mannen gjør godt eller ondt. I sesong 2 får de enda mer hjelp fra et par drapsetterforskere, samtidig som FBI jakter på Reese.

Person of Interest er knallbra underholdning. Det er en fin progresjon i hovedrollenes liv, hvor sannhet om både det ene og andre, blir avslørt litt etter litt. Knallbra produksjon, innovativt handlingsforløp og gode skuespiller, hvor spesielt Jim Caviezel viser hvilken fabelaktig flott skuespiller han egentlig er. Denne bør du vel rett og slett bare få med deg.

Regissør Jonathan Nolan står også bak manus til bl.a. The Dark Knight, The Dark Knight Rises og The Prestige (2006), mens J.J. Abrams (Lost, Alcatraz, Star Trek) er en av produsentene. Det er til nå produsert 4 sesonger av denne.

karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad