Svensk festlighet

Kanskje du har sett Side om side på NRK, hvor sesong 2 akkurat har startet? Dette er uansett en norsk versjon av TV-serien; Solsidan. 

solsidan-4

SOLSIDANSesong 4. NRK har akkurat begynt å sende sesong 2 av Side om side med Jon Almaas, Pernille Sørensen, Tore Sagen, Charlotte Frogner, Vidar Magnussen og Marie Blokhus. En helt okei og småmorsom norsk situasjonskomedie, som allikevel ikke når opp til Solsidan.

Solsidan handler også mest om to helt forskjellige ektepar, men karakterene i den svenske serien er bedre. I sesong 4 er det egentlig bare mer av det samme fra tidligere sesonger, hvor middelklasseparet Alexander og Anna har fått smått, mens småsnobbene Fredrik og Mikaela venter barn.  Det er en liten progresjon i handlingsforløpet, men aller mest er det hverdagslige spørsmål, hvor hver og en kan kjenne seg igjen i enkelte situasjoner, men ikke alle. Solsidan er fortsatt en lun og morsom TV-serie, hvor en heller ikke skal glemme naboen Ove. Han er kanskje den aller beste, og sammen med sin smånevrotiske kone, er de svært flinke til å ødelegge en tidvis idyllisk tilværelse for andre ektepar. Serieskaperne har lovet minst en sesong til med Solsidan.

Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin og Malin Cederbladh spiller de viktigste rollene.

 

6. september var det forresten tid for årets komiprisutdeling på NRK. De nominerte til årets morsomste var Jon Brungodt, Thomas Giertsen, Bård Tufte Johansen, Lene Kongsvik Johansen, Pernille Sørensen og Bjarte Tjøstheim. Det er vel og bra at Pernille Sørensen er nominert for sin rolle i Side om side, men det er også feil. Sørensen er en skuespiller jeg har sansen for, men i denne TV-serien er hun mer lun og trivelig, enn morsom. Derfor burde de trolig funnet en annen kandidat. Linn Skåber må da vel ha gjort noe festlig, eller? Vinneren ble forøvrig Bjarte Tjøstheim, men det som gledet mest var hedersprisen til Prima Vera.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5