Småamper og gravid

Vi møter et nygift brudepar hvor deres foreldre har for vane å filme alt med håndholdt kamera. Derfor skal også publikum få svi for denne tradisjonen, som gjør at Devils Due blir litt irriterende, og slettes ikke så original med kameraføringen.  

devils-due-inni

MEN ALLIKEVEL. Det gjorde seg bra i TV-serien NYPD og The Shield. Dette trikset var også brukbart interessant i den første Paranormal Activity- filmen, selv om dette virkemiddelet er noe oppbrukt i den syvende! filmen. Det er slettes ingen ny teknikk, og ble også brukt i Cannibal Hollocoast – 1980 som et vellykket forsøk på å få en hel verden til å tro at dette var ekte film, såkalt snuff.

Brudeparet skal uansett på bryllupsreise, og tar turen til utlandet. Mannen har med et actionkamera i tillegg til håndholdt kamera, så her skal vi ikke gå glipp av feriens viktigste begivenheter.  Fett, så kan vi se på ustødig film i 90 minutt. Why not, but why?
De havner hos en luguber spåkone som sier skumle ting, men etter en siste kveld på luguber klubb, havner de allikevel tilbake på hotelrommet, uten at vi vet helt om noe spesielt skjedde. Turen går tilbake til USA, og alt er bare fryd og fordragelighet. Overaskende nok er fruen gravid, selv om jenter på P-piller kun har 1 av 100% sjanse for å bli det. Fruen viser seg å bli en småhissig gravid kvinne som bærer på en hemmelighet som ikke selv de vet.
Skuespill og historie er faktisk ganske okei, men håndholdt kameradokumentarisk preg ødelegger i begynnelsen. Etter hvert blir det allikevel flere kreative dokumentariske virkemidler og kameravinkler.  Kanskje spesielt fra kjøpesenteret og når vår nygifte frue spiser rå kjørrdeig fra kjøledisken, til tross for å være vegeterianer. Kameraføring og stillestående kamera fra flere perspektiv er tidvis ganske kult. Denne gangen er det ikke fordi vi skal føle at noen observerer familien, men heller for å øke dokumentarpreget . Ikke fordi familien blir iaktatt, men for å øke dokupreg.

En kan muligens dra paralleller til Rosemarys Baby, men Devils Due er over gjennomsnittet når en tenker på nymotens grøssere.

Beste tekstfrase: Prest hoster blod på hvit kjortel, som alle ser. En dame løper frem til en prest på kne – He needs help!

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4