Escapetors beste

Rogalandsbandet Escapetor har holdt det gående siden 1999. De ubestridte lederne er Ragnar A. Nord-Varhaug og Leif-Ove Haugstad som fortsatt er med. 

Escapetor 2014. Foto: Brække Foto.
Escapetor 2014. Foto: Brække Foto.

ESCAPETORFear (Crime Records). Det har alltid vært puls i Escapetor, og til tross for mange utskiftninger i bandet, har de alltid vært der i mer eller mindre grad. Fear er den syvende utgivelsen til gutta, og aldri før har de vært så udefinerbare som nå. Poenget er at det tidligere var enkelt å kalle Escapetor for et thrashband med røtter til 80-tallet, men nå er det ikke så enkelt, syns jeg.

 

Sjekk ut: Albumpreview Fear.

 

Escapetor har vokst seg større i både produksjon og låtmateriell. Den tyske vokalisten Claudius Bormuth har tilført en ny sound, og etter litt bearbeidelse syns jeg han er en interessant og god vokalist. Escapetor er ikke lenger bare et thrashband, da det er flere elementer som gir relasjoner til kraftfull heavy metal.

En kan selvfølgelig nevne alt fra Testament og Kreator til Metallica, Helloween, Judas Priest og lignende, men det mest interessante er allikevel at de et eget særpreg, hvor en gjerne nevner klassisk tysk metal i samme åndedrag.

fear---escapaetor

Fear inneholder 12 låter med bra variasjon i både takt, hardhet og musikalsk forståelse.Aller mest er dette et album jeg har viet mye tid til de siste dagene, og det er en utgivelse jeg liker å høre på. En upolert produksjon gir et skittent lydbilde uten grums, og Fear er kanskje aller mest til fans av old school thrash og metal.

Samtidig skal en huske at de eldste er eldst, og at gutta ikke alltid er helt der oppe med sine helter.

Escapetor har også produsert en okei versjon av  Johnny Cash – Folsom Prison Blues.

Karakter: 4,5/6

 

 

Tekst og hovedfoto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no