Årets norske festlighet

Bjarte Lem var en vellykket kusk. Nå er han heller mislykket. Hans kjæreste får «spesialleveranse» til heimen, og Lem syns det er helt okei, for da behøver han å bruke sitt eget lem, so to speak!

jakten

JAKTEN PÅ BERLUSCONI – DVD. Bjarte Lem behøver penger, og det kjapt. En fryktet svindler fra Finland har nemlig overtatt Bjartes gjeld, med renter både opp og i mente. En helt vanntett plan om å dope ned bankerfavoritt Berlusconi blir iverksatt. Deretter kan Lem vedde og vinne mange penger på løpets 2. valg.

Alt går etter planen, Lem vinner masse penger og det blir absolutt ingen forviklinger. Det blir null komplikasjoner med sprøyten som hesten skal få i baken. Det blir ingen tumulter når Henriette Stensrup (i Columbo-frakk) og Morten Ramm møter opp som tilsynelatende dumme etterforskere.

Alt går også smertefritt når Atle Antonsens karakter er en innleid hardbarka bajass som også fatter interesse for en spesiell hest. Bjartes beslutninger og liv blir intet mindre enn en dans på roser når hans to samarbeidspartnere blir snurt etter lav utbetaling i hesteløp. Eller ikke.

 

Les også: DRAMATISK OM NORSK FILM

 

Jakten på Berlusconi er en herlig toskefilm med stilige karakterer og attraktive skuespillere.klikk-for-trailer

Ramm, Steenstrup, Antonsen, Øigarden og ikke minst den sympatiske Edward Schultheis (Himmelblå) og alltid gode Bjørn Floberg, er radargjengen som vil gjøre denne filmen til en publikumsfavoritt, som det også var med olsenbanden i sin tid.  Av og til dukker det opp en komedie som bare fungerer,  men det er aldri sikkert at de mest seriøse filmanmeldere vil samtykke med denne anmeldelsen. Den litt voksnere Olsenbandske tonen var for min del en fornøyelig affære.

Regissør Ole Endresen har arbeidet med humor lenge. Han er mannen bak Kong Curling, men også regissør av enkelte episoder av Ut i vår hage, Etaten, Lillyhammer og NAV.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5