Kinosjefen svarer

Erlend Serigstad og Bryne Kino/Storstova er godt fornøyd med kinoåret 2014, til tross for en liten nedgang i antall besøk, som var forventet. Serigstad mener at et visst fravær fra de store Hollywood-produksjonene i sommer, i tillegg til god norsk sommer, er en medvirkende årsak. 

kaptein-sabeltann

44.229 personer så film på Bryne Kino i fjor. I 2013 var det totalt 45.334 som gjorde det samme, så en voldsomt dramatisk nedgang er det ikke. Det er utvilsomt norskproduserte barne- og familiefilmer som gjør det aller best på Bryne, og fjorårets vinner ble Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama med 36 forestillinger og 3425 besøkende. Karsten og Petra – Vidunderlige Jul kom på andre plass, mens Hobbiten havnet på bronseplass.

 

Les også: Topp 10 – Bryne kino

 

Scoopet tok en prat med Erlend Serigstad for å høre om forventninger til 2015, favorittfilm i fjor, den største skuffelsen, om digital nedlastning og mer.

 

 

Hvordan ser du for deg 2015 med tanke på kommende filmer og besøk. Vil bli et bedre år?

– Det er vanskelig å spå, men ut fra hvilke filmer som kommer, så håper vi så klart på en liten økning. Målsetningen er 45000 besøkende, og det målet tror jeg nok vi skal klare viss bare filmene holder!

 

Tidene forandrer seg, og det blir mindre salg av fysisk format, og mer ditigale tjenester for film. Har dette noen påvirkning for kinobesøket?

– Alle tall har vist at kinoene holder besøket selv om vi så klart merker at markedet er endret. Kino er en sosial opplevelse, og kan ikke gjenskapes like bra hjemme.

 

Er det en oppgang eller nedgang i ulovlig nedlasting av ferske filmer som kanskje ikke enda har blitt satt opp på kino i Norge?

– Jeg tror faktisk dette har blitt noe bedre når Netflix, Viaplay og andre strømmetjenester har kommet på banen. De fleste er forhåpentligvis interesserte i å se filmer og serier på lovlig vis.

 

Den var så dårlig at jeg valgte å droppe den på Storstova.

 

Hva var dine favorittfilmer på kino i fjor?

The Imitation Game var Erlend Serigstads favorittfilim på kino i 2014. Foto: Sølve Friestad
The Imitation Game var Erlend Serigstads favorittfilim på kino i 2014. Foto: Sølve Friestad

– Den beste filmen i fjor må nok være The Imitation Game, som fremdeles går på kinoen og har overrasket med bedre besøk en ventet. Andre filmer som bør nevnes er:  Interstellar, Guardians of the Galaxy, Lucy og Fury.

 

Hva var de største skuffelsene rent kvalitetsmessig?

Beatles ble jeg skuffet over da jeg hadde ventet mer av den. Jakten på Berlusconi var også en skuffelse, den manglet rytme og driv og ble for kjedelig. Dårligste filmen jeg så i fjor var nok likevel Frøken Julie. Den var så dårlig at jeg valgte å droppe den på Storstova.

 

Var det noen filmer som ble mindre populære enn forventet?

Jakten på Berlusconi hadde jeg tro på før jeg så filmen i Haugesund. Horrible Bosses 2 hadde jeg trodd skulle selge mye mer en den har gjort og gjør, men sånn er det nå innimellom.

 

Hvilke filmer gleder du deg mest til i 2015?

– Jeg gleder meg til Kingsman: The Secret Service, men er litt redd for at den kan skuffe. Men, aller mest så gleder jeg meg så vel som gruer meg til Star Wars The Force Awakens i desember. Ekstrem fallhøyde på den, så om den holder mål vil jo vise seg…

 

Hva er dine favorittfilmer gjennom tidene?

– Jeg er glad i god film, så det finnes så mange favoritter at det er vanskelig å trekke fram enkeltfilmer. Når det er sagt så må nok Star Wars-trilogien (Fra 1977, 1980 og 1983) trekkes fram. Ikke de remastrede utgavene fra 1997, men de originale før Lucas tullet det til med alskens effekter og tøys. Kanskje ikke de beste filmene med tanke på skuespill eller manus, men de har en spesiell plass i filmhukommelsen!

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny