Skitne flasker til brygging

 

Hjemmebrygger Frode Salte tok kontakt med Scoopet angående kjøp av skitne, brukte flasker av typen SAGA. Han forventet selvfølgelig ikke dette. 

RESIRKULERT GJENBRUK. Noen dager før julaften skulle Frode Salte kjøpe tomflasker som straks skulle fylles med godt hjemmebrygg. Da alle Europris-butikkene i området var utsolgt, tok han kontakt med leverandør L.K. Haaland på Sandnes, som var behjelpelige med å selge direkte til Salte. Problemet var bare at en del av flaskene var skitne, hvor det endatil var rester igjen fra etikett.

Frode Salte følte seg snurt. Ikke bare forventet han at flaskene var nye, men han forventet i det minste at flaskene som har en utsalgspris på 12 kroner, skulle være rene. Han tok kontakt med L.K. Haaland som bekreftet at gjenbrukte flasker kunne forekomme, hvor distributør selvfølgelig kom med tilbud om at han kunne få bytte de skitne flaskene.

Det største problemet er kanskje at en skulle tro disse flaskene var nye, tenker Scoopet.

Derfor tok jeg kontakt med Einar Emil Ulfsjø Haaland som er daglig leder hos L.K. Haaland for å rense opp i eventuelt grums.

 

Jeg forstår det slik at en kunde har kjøpt flasker av type SAGA som viste seg å være både brukte og skitne?

– Ja, det stemmer. Det ringte en fortvilet hjemmebrygger som vi valgte å hjelpe. Det er slik at vi forhandler resirkulerte ølflasker som tidvis kan være vanskelig å få tak i. Derfor så vi på muligheten til å kjøpe brukte flasker direkte fra en flaskemølle. Vi fant et firma som kunne hjelpe, og i likhet med leverandører som leverer til bryggeri, skal også dette firmaet bruke samme vaskesystem og renslighet som andre. Vi syntes også det var en god idé i forhold til miljø og slikt. I visse perioder benytter vi oss fortsatt av denne leverandøren, men nå har det skjedd en glipp. Flaskene vi solgte til kunden (Salte) var ikke ordentlig rengjort. Det syntes vi var både trist og ubehagelig, men vi spurte hva vi kunne gjøre for å gjøre han fornøyd, sier Einar Emil som påpeker at L.K. Haaland er 125 år, og godtkjent av Mattilsynet.

 

– I ettertid har jeg tatt opp dette med leverandør og sagt at om de ikke kan garantere at flaskene er 100% rene, vil vi aldri mer kjøpe deres tjenester.

 

Skjønner du at Salte ble skuffet, og faktisk forventet at flaskene skulle være ubrukte?

– Jeg skjønner selvfølgelig at det er viktig for en kunde å få rene flasker. Alle som brygger vet at dette er første prioritet. Vi har ikke forsøkt å lure noen, og det er ikke billigere for oss å kjøpe brukte flasker fordi det fortsatt er utgifter på frakt, innhenting og vaskekostnad. Vi benytter oss rett og slett av denne tjenesten for å dekke etterspørselen. Fremover vil vi allikevel merke våre kartonger tydelig, hvor det blir opplyst at dette er resirkulert glass, eller at flaskene har blitt brukt tidligere.

 

Dere kjøper flasker i utlandet. Hvorfor det?

– Vi handlet vinflasker fra et norsk firma tidligere, men så ble de lagt ned. Deretter har vi ikke funnet noen leverandører i Norge. Våre nye flasker blir kjøpt fra Tyskland, mens de brukte blir kjøpt fra Danmark.

 

Kort tid etter flasking, tok Salte en tur til en Europris-butikk på Jæren, som fortsatt hadde skitne flasker i hyllene. Einar Emil kan fortelle at butikken samme dag fikk beskjed om at produktet skulle byttes ut med flasker som hadde blitt sjekket på forhånd.

Scoopet antar derfor at dette ikke vil skje igjen, og at alle flaskene fra SAGA vil være 100% rene, uansett hvor i landet du måtte befinne deg.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny