Monosapiens den første

monosapiens-hansb2
Hans Berge Stokkeland gjemmer seg bak Hitler-tennene på Brusand i Monosapiens-maske. Foto: Sølve Friestad

Søndag 1. februar slapp Monosapiens ny flott video som bare er begynnelsen på et ambisiøst prosjekt. Innspillingen ble gjort hos Eirik Bekkeheien i Egersound Studio, med Jonny Engelsvoll bak kamera.

Måne av Blues. Det finnes få konstelasjoner som er like jærske som Monosapiens. En må trolig helt tilbake til Vind I Garhol for å lignende relasjoner av jærsk steingard, vindfulle strender og poetiske uttrykk. Vel, en har jo allerede Kaizers Orchestra og General Forsamling, men allikevel.

I tillegg til klipp fra studio, får vi også en god dose med jærsk landskap i musikkvideoen, og det skulle bare mangle. Igjen har jærbandet fått med seg Helge Torvund som gjesteartist, i tillegg til overnevnte General Forsamling (Børre Bratland). Scoopet tok en kjapp søndagsmorgenprat med bandmedlem Hans Berge Stokkeland som så vidt hadde funnet frem kaffekoppen. Berge forteller at dramatisk tekst behøver dramatiske bilder. Derfor har videoen blitt som den har blitt.

– Helge Torvund sier i siste vers: «Hello Satan. I think it´s time we go…». Tanken var å skape en mørk og dyster video, men samtidig vakker. Regissør (og bandmedlem) Jonny Engelsvoll har gjort en kjempejobb med denne videoen, mener Stokkeland.

 

Tittelen ble Måne av blues. Hvorfor det?

– I diktene til Torvund leter vi alltid etter kule ord og setninger. Teksten inneholder Måne av blues og…What can I say…det passer utmerket, sier Hans Berge Stokkeland som også er stolt over å ha Torvund og Bratland som gjesteartister.

 

Ambisiøst prosjekt

Monosapiens har ellers en fiffig plan for sine kommende låter?

– Ja, absolutt. Planen er å slippe en ny låt og video på You Tube og Soundcloud den første i hver måned. Mot slutten av året skal de samles opp og gis ut på «en annen måte». Den første låten i 2015 var Morgenstund, som vi slapp i København. Dette året skal vi bare bruke tekster fra Helge Torvund, og det gleder vi oss til.

 

Les også: Spektakulært intervju med Mr. Berge

 

Måne av Blues har et tungt og godt driv, samtidig som en føler og hører et mer jazza landskap, som er en kontrastfyllt og artig kombinasjon.

Hvilke musikalske retninger kan lytteren forvente seg på resten?

– Musikalsk vil vi bevege oss i mange retninger fordi vi ikke har noen sperre for musikalske uttrykk. Det vil bli alt fra reggae og jazz til tung metal og rolige låter. Men et tungt og snedig driv vil som oftest ligge i bunn.  Dette året har vi også fått med tre nye faste musikere i bandet. Jonny Engelsvoll (tagenter ++), Tommy Grude (gitar) og Ole Omland (perkusjon/vokal).

 

Les også: Intervju med Helge Torvund

monosapiens-måne
KLIKK for Måne av Blues

 

Kaffekoppen til Stokkeland var tom, og det var på tide å takke for praten. Da Horst Tappert og Derrick har fri på søndager, har Berge en annen plan. Faktisk den samme som han ofte har på søndag. Berge skal nemlig gjøre de siste forberedelsene før han nok en gang åpner opp for gjester og middag i Helgåleiren.

– Følg med 1. mars. Da kommer neste sang som heter «På veg». Det er en roligere sang, avslutter Hans Berge Stokkeland.

Bon appetit!

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny