Enda bedre fra Banshee

Det er trivelig når en TV-serie utvikler seg til det bedre i neste sesong. Så er tilfelle med Banshee som har blitt et must. 

banshee-inni

BANSHEE – SESONG 2 (DVD). Fra tidligere husker vi hvordan Antony Starr blir til Lucas Hood og ny sheriff i Banshee. Før sesong 1 er slutt, har byens nye sheriff gjort så mye ugagn at han egentlig hører hjemme i fengsel. Der håper vi selvfølgelig ikke at vår helt skal havne. Sesong 2 fortsetter hvor den første sesongen slapp, og nå får vi faktisk enda mer innhold i  handling og karakterer.

Det er igjen tid for barske menn og barske kvinner i en brutal, småkald verden hvor det fortsatt er håp for de fryktløse blant gangstere og mafia. (nei, det er ikke helt det samme). Vår sheriff og hans medsammensvorne skal ta opp kampen mot overmakten som kontrollerer de fleste synder i byen. Fortellerteknikken og virkemidler for å bygge opp interessen med livet både før og etter at Starr ble sheriff, er upåklagelig og interessante karakterer byr også på alt fra kjærlighet til hat.

Banshee byr på mye naken hud som er godt over gjennomsnittelig sexy. Sloss-scenene er også av ypperste klasse, hvor skuespillerne har uttalt at det føles ekte å utføre dem, og at de har blåmerker på kroppen som bevis.

Denne sesongen er enda mørkere og føles tidvis som en voldelig oppgradering av en gammeldags film noir-fascinasjon. Se også opp for karismatiske skuespillere blant både flotte menn og kvinner.

Kabelselskapet Cinemax står bak Banshee, men er også ansvarlig for Strike Back. Dette er et søsterselskap til HBO, hvor TV-serier med drøyere vold og sex får leve sitt eget liv. Banshee er en kul TV-serie som tross alt er mer realistisk enn for eksempel The Walking Dead.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter6