Missing – in action?

David Fincher (Seven, The Game) er en mester i å bygge opp en historie i flere lag, hvor du ikke kan arkivere noe under «bloody obvious». 

Ben Affleck regisserte svingode Gone Baby Gone i 2007. Da hadde Casey Affleck hovedrollen. Filmene har derimot ingenting til felles.
Ben Affleck regisserte svingode Gone Baby Gone i 2007. Da hadde Casey Affleck hovedrollen. Filmene har derimot ingenting til felles.

GONE GIRL – DVD. ilmen er sponset av to store ølbryggeri fra Belgia. En har ikke før fått sagt BAR med dårlig utvalg, før vi ser at Leffe Blonde er det minst kjipe ølet blant et enda kjipere ølutvalg. Et stort skilt med Latrobe Brewing (Samuel Adams-bryggeriet fra Pennsylvania) får også vist frem sin logo.

Neste scene viser en samtale mellom Nick Dunne (Ben Affleck) som drikker Leffe Blonde, mens hans kommende kone Amy (Rosamund Pike) drikker belgisk Hoegaarden. Etter hvert blir parets ølutvalg en bagatell i forhold til datid.

De to oppdager at de er et unormalt bra ektepar. Etter to år danser de fortsatt på roser, men så blir historien inndelt i nåtid og datid (drit i fortid).  I nåtid har Amy forsvunnet. Det antas at det er en kriminell handling med kidnapping i eget hjem som inngrediens.   Ektemannen Nick er ikke mistenkt for annet enn å være gift med sin flotte kone, men hvor er Amy?

I datid forteller Amy lykkelige historier fra sin dagbok som mest av alt handler om de to. – Jeg ønsker at du aldri skal bli som mange andre menn og bli en dansende ape for kvinnen, sier Amy. Hvilken vakker setning.

Som en stor og moden løk, blir historien fortalt i mange lag, hvor ingen vet hva som befinner seg i den indre kjernen, og David Fincher viser igjen hvorfor The Game, Fight Club og Seven er så populære filmer med sine infløkte historier.

Samtidig som en blir minnet på at bekymrede amerikanere alltid spiser is rett fra boksen, er også dette en spektakulær leksjon i sindig landskap av velskrevet manus.

Godt skuespill fra Ben Affleck, og enorm prestasjon fra Rosamund Pike som er akkurat pen nok i sin rolle.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5