Ny EP fra «Rowdy»

Tankene går umiddelbart til mer kjente skate-punkband som Blink 182, Weezer og tidlig Green Day når en hører på Stavanger/Egersund-bandet Rowdy & Raunchy som nylig slapp ny EP. 

rowdy-EP

Rowdy & RaunchyI am an Island – I divide the Sea (Egenfinansiert). I likhet med flere artister fra Rogaland har også Rowdy & Raunchy valgt å produsere hos kompetente Frog Leap Studio i Oltedal. Hvorfor ikke, da får en hvertfall god kvalitet på produksjonen.

Gutta har tydeligvis en forkjærlighet til overnevnte band og sjanger, og nåtidens punkrock er egentlig mer mot rock/hardrock enn hard core punk i Dead Kennedy og The Exploited sin gate. Det betyr i korte trekk at musikken er mer tilgjengelig for flere folk, deg inkludert.

Rowdy & Raunchy gir lytterne fem energiske og velprodusert låter som er lett å la seg rive med av. De er ikke gode nok låtskrivere til å være helt der oppe blant de største i samme sjanger. De er derimot godt over gjennomsnittet og bør få både respekt og oppmerksomhet for både nye og eldre låter.

Musikk fra Rowdy & Raunchy fremkaller alltid lysten til å se gutta live igjen. God punkra rock er nemlig perfekt på en livescene, og kommer vel så mye til sin rett der.

Jeg vil også gi skryt til vokalist Atle Øglend som har bra sound på vokalen i tillegg til å klare seg godt med engelsk aksent.

 

Se også: Teaser og Diskografi

 

Rowdy & Raunchy har ellers holdt det gående siden 2007, hvor We Are the Warriors ble en radiofavoritt hos Urørt-redaksjonen på NRK P3. I tillegg til å sjekke ut overnevnte band og Rowdy her, Scooper jeg en kuriositet som ikke alle fikk med seg. Sjekk ut Box Car Racer fra 2002 som er et sideprosjekt fra Travis Barker og Thomas DeLonge fra Blink 182.

 

Se også: Musikkvideo – We are the Warriors

 

Tekst: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Foto hovedbilde: Joakim Kyrø, Atle Øglend, Vidar Nodland og Kenneth Bjørnemo på Chevys, Stavanger. Copyright: Fredagsliven.