Fuqua og Washington

En kan nesten bli litt våt i øyenkroken når det ryktes om at Training Day-regissør Antoine Fuqua og Denzel Washington skal samarbeide igjen. Nå er filmen klar for kino, og selv om Training Day og Man on Fire fortsatt er favorittene med Washington, er det verdt å få med seg The Equalizer. 

En korrupt politimann i samtale med McCall.
En korrupt politimann i samtale med McCall.

DENZEL RYDDER OPP – DVD. Først vil jeg selvfølgelig anbefale de to overnevnte filmene med Washington, som jeg samtidig nevner at det finnes en alternativ slutt som er verdt å se på blu-rayutgivelsen til Tony Scotts Man on Fire. Disse filmene viser også at helten faktisk kan dø til slutt, som igjen gir en spesiell nerve – også i The Equalizer.

Bokormen Robert McCall er lagermedarbeider på et stort varehus. For å få frem hvilken sympatisk fyr dette er, får vi se at han hjelper en kollega med å gå ned i vekt, slik at han kan søke en vekterstilling. På fritiden liker McCall aller best å lese bøker på en café, hvor han har blitt bittelitt kjent med en ung jente som arbeider som prostituert. Den konfliktskye McCall passer sine egne saker, men gir gjerne gode råd. Jenta sier at hun ikke kan komme seg ut av verdens eldste yrke i hennes verden, mens McCall mener hun bør skifte verden.

Jenta arbeider for den russiske mafiaen, hvor lederen heter Vladimir Pushkin. Kanskje regissøren ikke er så glad i russere med mye makt som  har etternavn som rimer på Pushkin? Jenta blir i alle fall banket opp av sine sjefer, som igjen ender med et langt sykehusopphold.

McCall føler med jenta, og tar turen til russernes hovedkvarter for å kjøpe henne fri. Han tilbyr 9800 dollar, men etter litt frem og tilbake, får han avslag fra russerne. Det syns han er både trist og dumt. Veldig dumt, faktisk.

The Equalizer er basert på en TV-serie fra 80-tallet med samme navn.

 

 Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no
karakter5