Norges Fargo

Kraftidioten er en av de aller beste filmene som ble  vist på kino i 2014. Nå er den heldigvis klar på fysisk format. 

kraftidioten-omslag

KRAFTIDIOTEN – DVD/Blu-ray. Hans Petter Moland står bak mange gode filmer, hvor En ganske snill mann fra 2010 er blant de beste. Fellesnevneren er at Stellan Skarsgård spiller hovedrollen flere av Molands filmer, og gjør det samme i Kraftidioten.

Møt Nils (Skarsgård). En arbeidsom brøytebilsjåfør som utnevnes til årets borger. Nils er stolt, og byens innbyggere fryder seg over den pliktoppfyllende svensken. Nils elsker å kjøre brøytebil og er aldri vanskelig å be. Kanskje han allikevel er litt ensom?

Møt ungdomen som selger narkotika, men vær kjapp. Han blir nemlig drept av gangster Grevens menn.

Møt brøytebilsjåfør Nils – igjen. Sønnen har nylig blitt drept av ukjente gangstere. Til tross for liten kontakt med sønnen, er Nils en handlingens mann. Møt Nils. Hevneren som slettes ikke lar seg pelle på nesen, organisert kriminalitet eller ei.

Si hallo til Serbermafiaen som har et helt hønsehus å plukke med Greven som igjen aner ugler i potetmosen når en av hans menn blir drept.

Kraftidioten er norges svar på Cohens-brødrenes Fargo. Midt i Beitostølens snøstrakte landskap foregår en finurlig historie med scenario, oppfinsomhet og karakterer en sjelden har sett i Norsk film. I et snødekket Fargo-landskap blir publikum vitne til blodhevn i øst og vest, og se ikke bort fra at hevnen også vil komme fra nord og sør.

Kraftidioten er en glimrende fortelling som har alt fra barske actionscener til humoristisk beksvart humor. Dette er absolutt en film som alle bør få med seg. Løp og kjøp.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5