Grei krim fra Danmark

Fasandreperne er oppfølgeren til Kvinnen i buret fra 2013. Begge filmene har gått på kino i Norge, og det går bra å se det andre kapitteletuten å se det første. 

fasandreperne-omslagm

FASANDREPERNE er basert på forfatter Jussi Adler-Olsens roman og handler nok en gang om Carl (Nikolaj Lie Kaas) og Assad (Fares Fares), som etterforsker uløste krimsaker i Avdeling Q. Denne gangen er de på jakt etter Kirsten som var en av flere som gikk på kostskole for rikmannsbarn for 20 år siden. Kirsten har ikke gjort det like bra i livet som for eksempel Ditlev og Ulrik, men hun har en hemmelighet.

Under etterforskningen oppdager Carl og Assad at flere leter etter Kirsten, og samtidig som vi får en historie i nåtid, møter vi elevene på kostskolen for 20 år siden, hvor Kirsten og Ditlev var kjærester og del av en større gruppe som dyrket flere ugler i potetmosen i omgivelser av både drap og voldtekt.

Fasandreperne er en god, men typisk kriminalhistorie som tilføyer lite nytt til sjangeren, men er allikevel underholdende. Godt skuespill fra Sarah-Sofie Boussnian, Fares Fares og Pilou Asbæk og bra dansk produksjon baner vei i den andre av totalt fire filmer som skal produseres om Carl og Assad.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4