Håndholdt grøss…igjen

Det er lenge siden det kokte ut i kålen med bruk av håndholdt kamera i grøssere. Det var helt sikkert ikke Paranormal Activity-filmene som var først ute, men de stod heller ikke sist i køen. The-taking-omslag

THE TAKING (of Deborah Logan) – DVD. På sitt beste er slike grøssere ganske gufne. På sitt mest irriterende er det meste irriterende å se på klantskaller som filmer morderens jakt etter dem selv, før de blir drept.  The Taking er over gjennomsnittet bra som småcreepy grøsser som på sitt beste er ganske så guffen.

 

Les også: Apple i skumring grått

 

Filmen handler i korte trekk om Mia (Michelle Ang) som arbeider med et doktorgradprosjekt om Alzheimers sykdom. Mia har fått innpass hos Deborah (Jill Larson) og skal bo og filme den aldrende damen og hennes utvikling. Etter hvert går det «rakt åt helvete», og Deborah sysler med nattlige aktiviteter som bare publikum  husker.

 

Les også: Småamper og gravid

 

The Taking er produsert av Brian Singer (De Mistenkte, Apt Pupil, X-Men) og den håndholdte kameraeffekten er ikke så irriterende og stupid som først antatt.

En legger også merke til svært godt skuespill fra ukjente skuespillere, hvor kanskje Jill Larson og Anne Ramsay (Deborahs datter) imponerer aller mest.

 

Les også: Nr. 4 fra 1 til 2

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4