Mørkere skandale

Den første sesongen var en god introduksjon av en seriøs og velskrevet TV-serie fra Shonda Rhimes, som også er forfatteren bak Grey´s Anatomy. Sesong 2 var lengre og mer solid, mens den tredje sesongen er aller best. NÅ vil jeg påstå at dette er bedre enn House of Cards, hvor det eneste minuset er Kevin Spacys fravær. 

the-scandal-s.3-dvd

THE SCANDALSesong 3 DVD. Det er mye som sentrerer seg rundt Olivia Pope (Kerry Washington) og den amerikanske presidenten (Tony Goldwyn) som begge blir utsatte for politiske og personlige angrep fra mektige personer. Her snakker en ikke om bomber og granater, men om et politisk spill av ypperste klasse.

Presidenten kjemper for å få fire nye år i det hvite hus, mens Olivia Pope og hennes medsammensvorne jobber for og imot at dette skal skje. Det hele er svært komplisert da Pope har og kanskje er den gifte presidentens elsker.

I velskrevne kontraster er det flust med alt fra personlige konflikter til nervepirrende situasjoner fra en mektig organisasjon med mordere og agenter som endatil presidenten har problem med å kontrollere. For å gjøre en lang historie kort: Dette er en mørkere sesong med bred utvidelse av horisonter, hvor nye avsløringer og karakterer dukker opp. Det er nok materiell til at dette kunne blitt til to TV-serier. Men heldigvis får en flere overraskelser som viser at Shonda Rhimes fortsatt har svært mye å fortelle i denne ypperlige Tv-serien.

 

Les også: Anmeldelse av The Scandal – sesong 2

 

Selv om The Scandal er mindre kjent i Norge,  er dette stort i USA. Skuespiller Kerry Washington fikk faktisk dele ut to priser under årets Oscar-utdeling, for beste kortfilm og for beste kortfilm; dokumentar.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5