Nytt fra Scott Weiland

For tredje uke på rad, gir scoopet.net 10 nye platetips i en muskalsk reise som er like udefinerbar som religion. Her er alt fra hard rock til skeive toner, viser, metal og elektronika til Mabel Greer´s Toyshop som nok en gang har to medlemer fra YES, men ikke de samme som i 1967? 

Dunderbeist er ute med ny plate.
Dunderbeist er ute med ny plate.

 

NYE PLATER – UKE 13. Danko Jones rocker tilværelsen med ny plate. Det samme gjør Scott Weiland som er mest kjent fra selveste Stone Temple Pilots. Høie Johansen gir ut plate, og det samme gjør Raised Fist og noen mer ukjente artister. Tanken bak denne spalten er å presentere flere band enn det er tid til å anmelde, slik at scoopet blir et enda mer mangfoldig produkt i musikkens tegn. Enjoy.

 

Scott Weiland and the Wildabouts

Blaster (Ear Music/Playground)

Weiland er mest kjent som frontfiguren bak Stone Temple Pilots som har solgt 44 millioner album. Blaster gis ut onsdag 25. mars og er produsert av Rick Parker (Black Rebel Motorcycle Club), og er cirka upolert rock i grunspreget landskap med mye fuzzgitarer.

Weiland var også frontfigur i Velvet Revolver (2002-2008) sammen med Guns ´N´Roses-medlemmene Slash, Duff McKAgan og Matt Sorum i tillegg til gitarist Dave Kushner.

– I wanted to make a rock record. It all just came together. It´s got a distinctive sound, but it also can entice those Stone Temple Pilots and Velvet Revolver-fans who have stuck by me. The best way to describe it is Furry.

Scott Weiland

 

 

Høie JohansenHøie-johansen Scott-Weiland

Tvoikorn (Egenfinansiert).

Annerkjent radarpar fra Rogaland. I tillegg til soloartist er Pete Johansen kjent som udiskutabel ener og felespiller for The Sins of thy Beloved, Tristania og The Tramps. I tillegg spilte han fiolin og var frontfigur i Modesty Blaise.

 

Les også: Intervju med Pete Johansen

 

Kjell Haavard Høie er kjent som vokalisten i Caerimonium og Akt9 i tillegg til å være keyboardist i Forlorn. Lørdag 28. mars 2015 inviterer Høie Johansen til lanseringskonsert og plateslipp på Bøndenes Hus, Sandnes.

 

 

Raised FistRaised-Fist

From the North (Epitaph/Playground)

Andre plate fra hardcore/punk-heltene fra Sverige, hvor allerede Close-Up Magazine har allerede gitt utgivelsen 8 av 10 mulige. Raised Fist har også fått skryt av Lou Koller fra Sick of it All, som sier at R.F. er et av verdens tre mest progressive hardcore-band, og Bruce Dickinson er visstnok også en fan.

Til tross for kun to studioalbum har Raised Fist holdt det gående siden 1993.

 

 

SheppardShepard-bombs-away

Bombs Away (Decca Records/Universal)

Australsk  band som består av søsknene Amy, Emma og George Shepard, i tillegg til Jay Bovino, Michael Butler og Dean Gordon. En noe uvanlig barndom på Papua Ny-Guiena skal ha satt spor for kunstnerisk frihet i musikken, sies det. Tidvis får jeg relasjoner til britiske Mike and the Mechanics og Crowded House fra New Zealand, selv om det ikke akkurat er det samme.

Sheppard retunerte tilbake til Australia med et uhell og etter langt om lenge og lengre enn langt, hadde Amy produsert over 30 låter sammen med bandet som tiltrakk seg oppmerksomhet fra den britiske agenten Steve Strange (Eminem, Coldplay) i tillegg til manager Scooter Braun (Usher, Justin Bieber og Psy).

Singelen Geronimo har solgt! til gull i Noerge og er listet på NRK P1.

 

Lord Dyinglord-dying mabel-greer

Poisoned Altar  (Relapse Records)

Amerikansk trio fra Portland, Oregon som har vært på turné sammen med Red Fang og Black Tusk de siste par år. Beintung metal i death og doom-landskap som har fått gode kritikker i utlandet. Minner om et mer baktungt Pro-pain og Crowbar?

Det eneste negative Destroythebrain.com hadde som negativ faktor var dette: – I can´t think of one. Maybe more cowbell? Nope. I got nothing.

 

Mabel Greer´s Toyshop

New Way of Life (Pirate Smile)

Hva er nå egentlig dette for noe da? Jo, MGT består av to medlemer fra YES, akkurat som de gjorde i 1967. Forskjellen fra da til nå, er at det er to andre YES-medlemmer som er med. Det skal ikke være så lett å forstå alt, men MGT bestod av Chris Squire og Peter Banks som etter hvert var med på å starte opp bandet YES.

I 2015 består MGT av Chris Bayley og Bob Hagger i tillegg til Billy Sherwood og Tony Kaye. Er du fan av YES, vet en trolig enda mer av historien bak MGT som fortsatt sverger til psykedelisk 60 og 70-talls poprock.

 

Danko JonesDanko-jones

Fire Music (Playground)

Behøver kanskje ingen nærmere presentasjon, men rockeren over mange andre rockere er klar med 11 nye låter. En vet hva en får, og en får akkurat det. Fire Music er produsert av Eric Ratz, som også har sittet bak spakene for Billy Talent, Monster Truck og Cancer Bats.

 

 

Spotify spilleliste for UKE 13

 

TOTOHilse-Selvikvåg TOTO-XIV

TOTO XIV (Frontiers/Playground) Fjortende studioplate fra bandet som en føler er litt elsk  hat blant folket. Dette er deres første plate med nytt materiale siden Falling in Between fra 2006, men Lukather, Paich, Porcaro og Williams påstår selv at dette er den egentlige oppfølgeren til TOTO IV – albumet som gjorde bandet til verdensstjerner i 1982.

 

Hilde Selvikvåg

Slepp Meg Fri (Head of Promotion)

Populær artist fra Jæren som begynte å spille piano som 6-åring og vert songelev ved Time kulturskule fra 11-årsalderen. I 2011 var Hilde Selvikvåg Idol-deltager på TV2, hvor hun ble lagt merke til med sin tolkning av Hellbillies sin Det finaste eg veit. 

Selvikvåg ga ut EP Løvetannfrø i 2012, og nå er debutalbumet som er fullspekket med jærske tekster, født.

 

 

 

Se også: Nye plater uke 12

 

DunderbeistDunderbeist

Hyklere (Indie Recordings)

Kanskje 2015 er året som enda flere vil oppdage Dunderbeist fra Oslo/Hamar. Bandet ble nemlig håndplukket til å bli med som support for Seigmens kommende turné. Bandet har eksistert i sju år, og de har gitt ut hele seks plater. Denne gangen synger Dunderbeist på norsk og deres forrige plate var Songs of the Burried – 2012.

Dunderbeist er: Torgrim Torve, vokal, Ronny Flissundet, gitar, Fredrik Ryberg, gitar, Kristian Liljan, Bass og John Birkeland Hansen på trommer.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

scoopet-facebook-ny