Roadtrip i dumskap

Lloyd Christmas (Jim Carrey) har vært i et slags bevegelig koma på pleiehjem i 20 år. Han kan bevege seg, men ingen får kontakt med den antatt tilbakestående mannen.

To ganske herlige karakterer, egentlig
To ganske herlige karakterer, egentlig

DUM AND DUMBER TO – DVD. Harry Dunne (Jeff Daniels) har brukt de siste 20 årene på å besøke sin beste venn, Lloyd. Heller ikke han har fått kontakt, men så skjer det noe. En dag våkner Lloyd opp fra sin såkalte dvale, og det viser seg at han har spilt tilbakestående – bare for gøy. Litt av en spøk å bruke 20 år av sitt liv på. Men så er de to kanskje ikke verdens skarpeste sabler på veggen, eller noe i den duren.

Kanskje det var på tide at de to fikk kontakt igjen. Harry har nemlig et stort problem da den ene nyren er ødelagt. Han har visstnok  fått en datter som trolig kan hjelpe, men først må de finne henne.

Hva skal en vel si om oppfølgeren til suksessfilmen som faktisk er 20 år gammel. En kan si at det er mer av det samme, og det stemmer ganske bra. Dum and Dumber To (jepp, bevisst feilskrevet fra Farrelly-brødrene som også laget den første) er en vellykket oppfølger. Det er flust med humoristiske inngrep i forskjellige variabler. Noen er aldeles festlige, mens andre er sånn passe. Til å være komedie, vil dette bli en av årets beste, og når en vet det finnes fans i de fleste aldersgrupper, er det imponerende at de to fortsatt holder koken.

Publikum som har et kjært forhold til Dum og Dummere vil glede seg, og jeg er tidvis imponert over festlighetene og den velskreven dialogen. Sterk firer – enjoy.

karakter4

 

 

Denne anmeldelsen ble først publisert da filmen ble satt opp på kino i november 2014.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no