Unik progressjon

TV-serier om advokater er intet nytt, og for min del kan en huske helt tilbake til Lov og Rett i LA, som var god underholdning.

The-good-wife-season5

The Good WifeSesong 5. I dag er det mange flere som sysler med samme tema, men dette er trolig den beste. Hva skal en så skrive om en TV-serie, hvor Scoopet har anmeldt de fire første sesongene? The Good Wife er ingen perfekt tittel, egentlig. Selv om det handler mest om Alicia Florrick (Julianna Margulies), er det bare en del av flere personligheter som sammen gjør dette til storveis underholdning.

I tillegg til å alltid ha velskrevne og tidvis aktuelle saker som praktiseres i rettsalen, byr The Good Wife på mye mer. I løpet av fem sesonger har vi blitt godt vant med folk vi liker og kanskje ikke liker like godt. Det er allikevel konstraster som er med på et mangfoldig og velskrevet handlingsforløp.

Denne gangen tar serieskaperne Michelle og Robert King store sjanser med handlingsforløpet som får fatale følger for minst en skuespiller som vi alle har blitt godt kjent med, og det er blant de mest våggale grep jeg har sett på lenge. Om en ikke har følt at dette er TV-seriens svar på en veldrevet Michellinrestaurant tidligere, får en følelsen av det nå.

 

Les også: The Good Wife – sesong 1-4

 

Ridley Scott er en av produsentene bak The Good Wife, og det er bare å glede seg til fortsettelsen. Sesong 6 blir for tiden vist på amerikansk TV. Legg også merke til utviklingen av musikkbruk i sesong 5. Nye snutter er komponert for å kle hver enkelt stemning og avslutning på best mulig måte.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter6