Heia Viking, store stå?

Mitt forhold til Viking er at jeg fulgte min far på noen kamper som liten sneip. Dessuten møtte jeg Sven Kvia i anledning en repotasje til skoleavis. Nå kan det jo sies at Kvia ikke egentlig møtte meg, da et av mine søsken stod bak intervjuet. Selv stod jeg med snått og tårer – et stykke i fra – og så på. 

Fotball-laget Veislakt. Photo: Kjell Jørgensen
Fotball-laget Veislakt. Photo: Kjell Jørgensen

VEISLAKTHilsen Store Stå. Det var allikevel stas å få være med på stadion i anledning intervju med kjent, sympatisk fotballspiller. Ellers husker jeg godt at Viking  spilte viktig kamp mot Haugar i en cupkamp.

Hvilket lag jeg holder med i dag skal du bare drite i. Du kan heller gi oppmerksomhet til Veislakt sin nye låt, som er en fotballsang, en hyllest til Viking og frontfigur René Undems favorittlag.

René mente de behøvde litt ekstra drahjelp etter tapet mot Mjøndalen mandag 6. april 2015. Derfor fremskyndet han produksjonen av Hilsen Store Stå, og Scoopet fikk selvfølgelig en forklarende mail fra Undem.

 

Etter tap mot Mjøndalen i allerede første serieomgang, så ser PunkRockerne i Veislakt seg nødt til å hjelpe til. Allerede fredag 10. april slipper Veislakt singelen «HILSEN STORE STÅ» for å galdre guttene fram til medalje i år. Singelen blir sluppet som et enkelt spor digitalt. Men blir også sluppet i 116 fysiske eksemplarer, hvor all inntekt går til Barneavdelingen på Stavanger Universitets Sykehus. René Undem.

 

Til tross for en spilletid på 2.06 minutt er Hilsen Store Stå en steinbra låt og en gavepakning til «gottene i byen». Tekst og melodi er et fyrverkeri, en ordentlig rocker med fete gitarriff, driv og ikke minst den autoritære koringen som forlanger et «Vinn, vinn» (selv om de trolig synger; Viking, Viking), men nok om det.

René Undem og solide Subject Delta (resten av Veislakt) driver kløktig markedsføring av eget band, og Hilsen Store Stå har mer enn nok av kvaliteter som gjør at denne burde få rulle på Viking stadion – helst før hver kamp, og i pausen. Dette er noe av det aller beste Veislakt har levert så langt. Låten blir tilgjengelig der du kjøper og hører musikk på fredag.

 

Scoopet tok ellers en kjapp fotballprat med Undem som kan fortelle at han var på Viking-kamp som 4-åring.

– Det var far som dro meg med, og jeg husker at vi satt på den gamle sittetribunen på Stavanger stadion. Vet ikke hvilken kamp det var, men husker at stemningen var elektrisk. Viking-patriot ble jeg som 10-åring. Etter at Viking slo Ham-Kam 3-1 i semifinalen i cupén (1989) var det gjort. Magi.

Hva er dine topp 3 Viking-spillere gjennom tidene?

– Siden jeg er oppvokst med spillere eg har sett frå 80-tallet, og frem til i dag, er mine topp 3: Svein Fjældberg, Mike McCabe og Egil Østenstad.

Hva tenker du om Bryne, Sandnes-Ulf og Haugesund?

– I forhold til andre lag i fylket er det bare knall om alle lagene hadde vært i eliteserien samtidig. Det finnes ingenting bedre enn gode derby-oppgjør.

Er du ofte på Viking stadion?

– Jeg har som regel veldig liten tid til å gå på kamp sjøl. Musikk konsumerer veldig mye av min tid. Men jeg følger med på TV og nett når kampen blir spilt. Forrige gang jeg var på stadion var den siste kampen som ble spilt på Stavanger stadion (mot Stabæk), før de flyttet hele laget til Hinna.

 

Hvordan vil tabellen se ut når siste kamp i eliteserien er spilt i 2015?

 1. Viking
 2. Rosenborg
 3. Vålerenga
 4. Molde
 5. Odd
 6. Haugesund
 7. Strømsgodset
 8. Lillestrøm
 9. Stabæk
 10. Tromsø
 11. Sarpsborg 08
 12. Mjøndalen (de slo Viking, må få litt kred)
 13. Bodø/Glimt
 14. Start
 15. Aalesund
 16. Sandefjord

Scoopet takker for prat, og ønsker lykke til med ny låt. Veislakt vil ellers gi ut en fullengder 15. mai.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny