Blemme fra VG?

Verdens Gang informerer om tre amerikanske rockemusikere som omkom da bandbussen skled ut av kjørebanen og krasjet i et tre. 

WORMREICH OG KHAOTIKA er to black metal-band som var på vei til Atlanta for en spillejobb. Det var 12 personer i bussen med tilhenger, og av ukjent årsak skled bussen ut av veien og traff en voll. Turen endte med et fatalt treff i et tre. Den tragiske ulykken førte til at Ian McKiney og Paul Truesdell fra Wormreich ble drept, og det samme ble Nicholas R. Crisostomo fra bandet Khaotika.

black-metal-folk-faksimile
Faksimile fra VG.no

Scoopet reagerer allikevel på VGs bildetekst til et av bildene og spør om det refereres til kveg? – Et knippe black metal-folk forlater ulykkesstedet, står det i bildeteksten. Hva er det?

Dette er en uheldig og stigmatiserende beskrivelse av mennesker som trolig er fan av black metal.

Hva om de likte country eller jazz? Ville det da blitt til: – Et knippe jazz-folk (evt. country-folk) forlater ulykkesstedet? Hva om en lignende ulykke hadde skjedd med en buss med mennesker som skulle smake en nylasert lasagna på den lokale restauranten. Ville det da blitt: – Et knippe lasagnaspisere forlater ulykkesstedet?

Artikkelen fra VG leser du her.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no