Herlig brutalt fra Sverige

Endelig er Frantic Amber ut med debutalbumet, og hvilket brutalt, hærlig fyrverkeri dette er. 

Frantic Amber with Elizabeth Andrews in front.
Frantic Amber with Elizabeth Andrews in front.

FRANTIC AMBERBurning Insight (distribuert av Border Music). Det er rart med det. Om en hører nok på gode album, kan selv de hardeste utgivelsene føles som en hitmaskin. Burning Insight har ikke blitt en besettelse for Scoopet, men det er allikevel sjelden jeg hører så mye på et album over kort tid. Årsaken til dette er selvfølgelig at bandet har gitt ut en gavepakning til de fleste som liker beinhard, dog melodiøs metal. Melodiøs, sier du?

Vel, brutal metal kan være mye rart, og for min del må det være melodi, fete riff, tunge takter og teft for rytme, hvor bonus med Frantic Amber endatil er skamrå bassgang, hvor bassist får lov å være bassist. Altså så langt fra MetallicasAnd Justice for All som mulig er!

For det første så digger jeg bassist som spiller med fingrene istedet for plekter, slik som Madeleine Gullberg Husberg gjør. I tillegg er det skamråe riff som er fullt på høyde med det beste fra selveste Slayer, deilig bunndriv, teknisk og mangfoldig utført arbeid fra trommeslager Mac Dalmanner som brillierer, en herlig vokalist med god raspestemme og growl fra Elizabeth Andrews som gir relasjoner til Dani fra Cradle of Filth i tillegg til to råe,  samspilte gitarister.

 

Les også: Intervju med Elizabeth Andrews

 

Frantic Amber er en kombinasjon av death, black og thrash-metal som gir relasjoner til Slayers storhetstid, men også mange andre band som Machine Head og Legions of the Damned.

Det svenske femkløveret  har holdt det gående siden 2008, og gitt ut noen singler og en EP. Flere av disse låtene er innspilt på nytt i studio, og er også med på svenskenes første fullengder; Burning Insight.

Hat-trick: Bleeding Sanity, Self Destruction og Unbreakable.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5