Hvorfor avlyst?

I går meldte Scoopet at Metal Allstars-konserten som blant annet skulle være i Bergen 29. april og i Stavvanger 30. april. Arrangør har sagt at det blir mulie å refundere meet & greet-billeter på denne mailaddressen: gabereed@aol.com. Men det mange spør seg er om hvorfor arrangementet ble avlyst?

hail!
Hail! spilte i Stavanger, 2009. Ganske supert superband med Roy Mayorga (Stone Sour, Soulfly), Dave Ellefson (Megadeth), Andreas Kisser (Sepultura) og Tim «Ripper» Owens.

FRA KLAR HIMMEL TIL GRÅE SKYER. Dette kan godt være 10.000-kroners spørsmålet, men en kan også fundere på årsaken selv.

Arrangementet skulle opprinnelig vært i desember 2014. Den gang var det så mange bra navn på plakaten at den amerikanske arrangøren Gabe Reed Production, valgte å ikke ha et spesifikt fjes på plakaten.

Opprinnelig line-up

 • Chuck Billy – Testament
 • Zakk Wylde – Ozzy Osboure, Black Lable Society
 • Dave Ellefson – Megadeth
 • Cronos – Venom
 • Geoff Tate – Queensrÿche
 • Joey Belladonna – Anthrax
 • James LaBrie – Dream Theatre
 • Biasko – Ozzy Osbourne
 • Vinny Appice – Dio, Black Sabbath
 • Kobra Paige – Kobra and the Lotus
 • Carmine Appice – King Kobra
 • Gus G – Ozzy Osbourne
 • Ross the Boss – ManoWar

 

Deretter ble konserten utsatt til april 2015, hvor det ble lovt enda fetere navn. Så skjedde ikke, men noen nye og interessante artister ble erstattet med enda flere interessante artister som ikke lenger var på plakaten.

 

Chuck Billy, Zakk Wylde, Cronos, Gus G, Biasko og Joey Belladonna var ute.

Tim «Ripper» Owens hadde vært kjekt å sett live igjen. Her med Andreas Kisser og Hail!, Stavanger - 2009. Foto: Sølve Friestad
Tim «Ripper» Owens hadde vært kjekt å sett live igjen. Her med Andreas Kisser og Hail!, Stavanger – 2009. Foto: Sølve Friestad

 

Nesten full line-up, hvor Max Cavalera (Sepultura, Killer be Killed) ble frontfigur på plakaten:

 • Max Cavalera
 • James LaBrie
 • Dave Ellefson
 • Geoff Tate
 • Tim «Ripper» Owens – Judas Priest, Iced Earth
 • Paul Dianno – Iron Maiden, Paul Dianno´s Battlezone
 • Ross the Boss
 • Vinny Appice
 • Cobra Paige
 • Carmine Appice

 

Her kunne arrangør skilte med More To Be Announced, som skulle vise seg å bli John Maiers fra Disturbed og Simon Wright som en gang spilte trommer i AC/DC.

 

Les også: Intervju Rob Halford

 

Mange var forholdsvis fornøyde med utskiftning av diverse artister, men få var like fornøyde som tidligere. Plutselig ble det annonsert enda en forandring i programmet. Plutselig var Max Cavalera, Zakk Wylde og Dave Ellefson borte vekk og Geoff Tate skulle dra lasset med enda en ny plakat med Operation Mindcrime som er Queensrÿche mest kjente album. De som har sett liveklipp med fremførsel av disse låtene i nyere tid, ville ikke holdt pusten før Tate gikk på scenen, for å si det mildt.

siste-allstars nesten-allstars

I et «superstjerneband» som skal covre kjente låter og band, er det ofte vokalist og frontfigur som er mest spennende. Om en eller annet bandmedlem spilte tuba eller bass i et kjent band, er denne artisten ofte (ikke alltid) en mindre profilert figur, og derfor mindre interessant. Å for eksempel se bassisten fremføre egne låter i tidligere superband er ikke det samme som å se vokalisten gjøre det.

For Metal Allstars sin del hadde det meste kokt ut i kålen med den siste line-up.

Blant frontfigurer var det egentlig bare Geoff Tate igjen. Jovisst var Cobra Paige fortsatt med, men etter å ha sett liveklipp med den sprudlende dama, er jeg ikke imponert av hverken artist eller band. Riktignok var Paul Dianno med i den endelige line-up, men han har ærlig talt ikke vært i Iron Maiden siden iron maiden siden 1981, og må nesten ha krykker for å komme seg opp på scenen. Noen var fortsatt begeistret over at James LaBrie fra Dream Theatre fortsatt var med. For min del ville faktisk Tim «Ripper» Owens vært det største trekkplasteret da han gjorde en ultrasolid jobb som erstatter for Rob Halford i Judas Priest. Dessuten gjorde han en god figur under konserten med Hail! i Stavanger; 2009.

Den endelig line-up ble:

 • Geoff Tate
 • James LaBrie
 • Tim «Ripper» Owens
 • Ross the Boss
 • Simon Wright
 • Paul Dianno
 • Carmine Appice
 • Vinnie Appice
 • Cobra Paige
 • John Maiers
 • Randy Gane (Operation Mindcrime)
 • Scott Moughton (Operation Mindcrime=
 • Kelly Gray (Queensrÿche)

 

Les også: Intervju: Bruce Dickinson

 

Hvorfor ble konserten avlyst?

Mitt tips har jeg allerede forklart. Antall interessante artister ble redusert til et nivå som var på grensen til å være forsvarlig til å seile under navnet «Metal Allstars». Kanskje en eller flere artister ønsket å avlyse på grunn av dette, eller kanskje hovedarrangør Gabe Reed Production tok det endelige valget. Uansett er det avlyst, og jeg antar at det blir lenge til vi ser arrangement i landet med Gabe Reed Production på plakaten.

Takk for meg.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny