Venom ruler på LP

80-tallet var et 10-år hvor både heavy metal band og fans ble uglesett av flere konservative tryner og forståsegpåere. Snart skulle vil trolig alle brenne i helvete mens de andre folka hørte på Bananarama, Opus, Starship og Tiffany. Hvor ble de forresten av?

Fin vinylutgivelse fra Venom
Fin vinylutgivelse fra Venom

VENOM From the Very Depths (Spinefarm/Petting Zoo). Det viste seg at fans og band av 80-tallets heavy metal og enda mer ullen musikk, slettes ikke endte i helvete for å brenne i evig tid. Det har faktisk vist seg at ekstremt mange old school metalband er seiglivede som få andre, og egentlig kan en påstå at ingen legger opp. Det finnes selvfølgelig unntak, men ikke så mange.

VenomBathory, Kreator, Sodom, Sepultura, Death og Cannibal Corpse var blant verstingene i gamle dager! Flere av dem lever enda, og spesielt Kreator, Sodom og Venom har solide utgivelser i nyere tid.

 

Les også: Sodom -Epitome of Torture

 

Tidligere i år lanserte Venom en killer av en plate. From the Very Depths er en upolert og skitten thrashmeta-plate som er mye bedre enn forventet.

Newcastlebandet ble til i 1978. De var en av de store musikalske promotorer for selveste Satan, samtidig som de gikk ut i krig mot Satan (albumtittel) i 1983. De var tidlig ute med begrepet Black Metal, og ga ut en LP med samme navn i 1982. Personlig var jeg ikke fan av Venom på 80-tallet, men ble derimot fascinert av albumet Prime Evil fra 1989 som var en god thrashmetal-utgivelse.

Venom (med Cronos) i 2015 har med tidens tann blitt ganske stuerent og her kan en høre relasjoner som produksjonsmessig kan minne om en mer thrashet utgave av Motorhead, samtidig som Venom har beholdt eget særpreg. Det en gang satanistiske imaget som kunne virke skummelt på mange, har i dag blitt mer som en parodi, og har blitt mer festlig enn skummelt.

18. april ble From the Very Depths sluppet på en dobbel, blodrød vinyl.

karakter5

 

Se video fra Venom her.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no