Hytteprat

Påske er en av de ultimate gøytidene for kos på hytta. Scoopet poster bruksanvisning for å skrive høyst uinteressante oppdateringer i hytteboken.

Det er få kriterier som behøves for å skrive i en hyttebok. Det eneste man må gjøre, er å være på hyttetur. 

Sånn ser det ut på hytta. Hytteboken ligger i stuen og grillen er på terrassen.
Sånn ser det ut på hytta. Hytteboken ligger i stuen og grillen er på terrassen.

HYTTETUR. Det er ikke alltid allverdens å ta seg til på hytta. Litt småflikking her, grilling om sommeren, påskerebus, sjokolade og appelsin i påsken,  kanskje slå inn noen spiker i terrassebord og en plenklipp. Noe av det viktigste å gjøre før hjemturen, er å dokumentere i hytteboken at man faktisk har vært der. Denne jobben er blant de viktigste, men hva skal en vel fortelle der?

I en hyttebok skvises informasjon om de mindre interessante hendelsene, på grunn av at det ikke er annet å nevne, egentlig. Dette er jo stort sett opplevelser som ingen gidder å fortelle verbalt.

– I dag kom vi opp til hytta i strålende sol (eventuelt regn). Vi koste oss på terrassen (eventuelt inne i tilfelle regn), spilte spill, ungene badet (kriteriet her er at du har unger), vi spilte spill, grillet pølse, spilte spill, koste oss med snop og snacks, spilte spill og koste oss. Det ble ikke sengetid før 01.00, og alle gledet seg til neste dag. 

 

Grensen for hvem som er velkommen når man er på hyttetur,
blir moderert i forhold til eget hus og hjem.

 

Vi stod opp (må jo det), spiste frokost og bestemte oss for å gå en tur. Det var fint vær, og naturen likeså. Når vi kom tilbake til hytta, var det tid for mat. Grillen ble tent, og både pølser og koteletter ble fortært. Etter middag fikk vi besøk av naboen som bor tre kilometer bortenfor naboens nabo. Det var svært trivelig, og kaffe og kaker ble servert. (Grensen for hvem som er velkommen når man er på hyttetur, blir moderert i forhold til eget hus og hjem).

– Angående naboen, så var også han på besøk. Akkurat dette er risky business. Ingen ønsker å ha naboen rekende på terrassen hele dagen. Er man for høflig, blir naboen værende i timesvis og stikker gjerne innom neste dag og – vær litt obs på dette. 

Det kan være god underholdning å lese hva andre har skrevet i en hyttebok. Og egentlig så vil vi gjerne lese om hva andre besøkende har gjort. Og om de har spist god mat, gått en tur, eller spilt spill, er også matnyttig informasjon. Hadde de samme folka fortalt om dette hjemme, ville det ikke vært like interessant. Sånn er det bare.

God hyttetur.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad