Nytt fra The Answer

Stor pågang av nye plater i tillegg til at spalten er ganske ny, gjør at scoopet presenterer ekstra mange artiser i mars for å bli ajour med utgivelser før april. Fans av Ry Cooder 0g Buena Vista Social Club vil bli ekstra glad for det. 

Talentfulle Courtney Barnett har sluppet solid og tilgjengelig indierockdebut som fenger.
Talentfulle Courtney Barnett har sluppet solid og tilgjengelig indierockdebut som fenger.

Uke 14 – del 2. I tillegg til ny utgivelse fra Buena Vista Social Club kan scoopet skryte av å presentere to jazzplater, hvor Marcus Miller har spilt med Miles Davis, Herbie Hancock og Luther Vandross. I tillegg er det også blant annet liv i Ringo StarrThe Answer, Robin Trower og Courtney Barnett med en av årets kuleste platetittler.

 

 

The Minus 5

Dungeon Gold (Yep/Border)

Et av flere band som er inspirert av 60-tallet og smygende poplåter. Kanskje de er inspirerte av Dylan og Young, men også Billy Swan, The Jayhawks og Uncle Tupelo. Frontfigur er Scott McCaughey som kan skilte med gjesteartister som Peter Buck og Jeff Tweedy.

 

Ordinary SquareMinus-5 the-ordinsary-square

When in Paris (Hobb/Border).

Ingen. INGEN, sier jeg, skal kunne si at scoopets presentasjon av nye plater er ensporet, for det spriker i alle retninger. For å blidgjøre flest mulig lesere og lyttere, har jeg denne gangen gravd opp en ny plate innen sjangeren jazz.

Ordinary Square er en svensk jazzkvartett som spiller nykomponert musikk av Viktor Skokic som ble til i løpet av noen hektiske uker i Paris. Da jeg er totalt allergisk mot akkurat denne type jazz, er det bedre å sitere plateselskapets påstand om at dette er svært intellektuell jazz.

 

Ringo Starr

Postcard from Paradise (Universal Music)

Til tross for en forholdsvis aktiv periode i The Beatles, har Starr faktisk gitt ut 18 soloalbum. 30. mars var han klar med 11 nye låter, som også er den første innspilt med hans nåværende All Star Band som består av Steve Lukather, Todd Rundgren, Gregg Rolie, Richard Page, Warrren Ham og Gregg Bissonette. Albumet er produsert av Ringo Starr i eget studio i Los Angeles, og Glen Ballard er bare en av flere gjesteartister. 18 april ble Ringo innlemmet i Rocn ´n`Roll Hall of Fame i Cleveland, Ohio for Musical Exellence.

 

Buena Vista Social Club

Buena-Vista-Social-Club-lost ringo-st

Lost and found (Playground)

I 1996 dro Ry Cooder til Havana for å samle et knippe med legendariske musikere (Ibrahim Ferrer, Eliades Ochoa) som mer eller mindre hadde lagt opp etter Fidel Castros rasling med sablene. Resultatet ble Buena Vista Social Club, hvor et kritikerrost album ble innspilt. I 1998 dro han tilbake til Cuba, hvor regissør Wim Wenders regisserte en film om bandet, eller prosjektet om du vil. Lost and Found inneholder tidligere uutgitte låter fra både 1996 og 2000, hvor Ry Cooder også er en av produsentene.

 

Robin Trower

Something´s About th Change (Manhatton/Border).

Gitaristen i Procul Harum forsøker seg med ny soloplate. Her er det liten tvil om bluesfascinasjon, og den er tidvis sidrumpa som mange mener blues skal og bør være. Trower var med i Procul Harum fra 1967 (Etter suksessen med A Whiter shade of Pale) til 1971.

 

Courtney Barnettcourtney-barnett robin-trower

Sometimes I sit and think, and Sometimes I just sit (House Anxiety/Playground)

Ung og interessant artist i cirkca indieland som har sluppet debut-LP som er innspilt i Melbourne, Australia. Courtney Barnett har funnet sin egen stil og med interessant produksjon og mangfold i låtene, er dette en sympatisk og lojal utgivelse. Barnett kan godt være inspirert av alt fra fortellerteknikken til Suzanne Vega på sitt mest melankolske, til en mer upolert stil som flørter med både roots og rock. Udefinerbart men allikevel klassisk.

 

 

Atari Teenage Riot

Reset (Digidal Hardcore/Border)

Femte studio fra det noe udefinerbare bandet. Det er rytmisk sportsgymnastikk med elektroniske riff som tidvis har noe til felles med Sør-Afrikanske Die Antword og Johnny Rottens P.I.L. Bandet er forsåvidt kjent nok, og kan godt defineres som alternativ postapokalyptisk elektronikk hvor energi og dysterhet går hand i hand med melankolsk synthpop.

 

Les også: Nye plater – uke 14

 

The AnswerAtari-teenage-riot the-answer

Raise a Little Hell (Border Music)

Band fra Nord-Irland som har holdt på siden 2000. Debutalbumet RISE solgte faktisk 100.000 eks. men den tiden er nok forbi. I 2009 turnerte The Answer med AC/DC, og selv om begge band har en touch av blues i bunn, er de ikke akkurat Yin og Yang. I tillegg har de også fått vært på turne med The Rolling Stones.

 

Marcus Miller

Afrodeezia (Blue Note/Universal)

Driftig jassmusiker som i tillegg til å ha spilt med Miles Davis og Herbie Hancock har hatt en suksessfull solokarriere, bidratt med bass på over 500 innspillinger i tillegg til å ha skrevet musikk til en rekke filmer. Miller har også vunnet prisen Most Valubla Player som er en pris, utgitt av NARAS – National Academy of Recordings Arts and Science.

 

Odin StavelandMarcus-Miller odin-staveland

Mellom Husene (Universal Music)

Staveland er kanskje mest kjent som låtskriver, trommeslager og vokalist i Vamp. Nå er han derimot klar med solodebuten som er oftest noen hakk vekk fra Vamp. I et kompromissløst og jazza landskap har Staveland laget en plate som han funnet en skeiv og personlig lyd, sier han selv.

 

Spotifylink til Uke 14 – del 2

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny