Jazz, punkrock, hip/hop!

Ny mandag og presentasjon av 10 nye album, hvor sjangere ikke kjenner noen begrensninger denne uken heller. 

NYE PLATER – UKE 18. Et av de nye favorittene til Bonnie Raitt er The Bros Landreth som har høstet god kritikk for sin nye plate. Sjekk ellers nedover listen for nye utgivelser i sjangeren jazz, punkrock, kristen hip/hop og mye mer.

 

The-Bros-landreth

The Bros. Landreth

Let it Lie (State Creek/Border). Roots og folkrock fra Canada. Rolling Stone-magazine er en blant flere som hyller The Bros Landreth. Selveste Bonnie Raitt har uttalt at hun ikke har likt et band så godt på lang tid. hvor hun uttalte: «To Hear this kind of funky, Southern-style rock played with such originality and soul, vill knock you out.

 

 

Pokey LaFarge

Something In The Water (Rounder/Universal). Pokey LaFarge er en musiker, låtskriver, bandleder, entertainer og innovatør. Med sin uanstrengte karisma og særegne sjarm sjonglerer han og bandet den amerikanske roots-sjangeren med materiale som byr på en krysning av tidlig jazz, countryblues og western-swing, men definitivt mest i jazz-sjangeren, syns Scoopet.

LaFarge var tidlgiere signert til Jack Whites plateselskap, og var også på turné med White i USA og Canada.

 

 

Rocky Votolato

Pokey-lafarge Rocky-Votolato

Hospital Handshake (Glitterhouse/Border). Artist fra Seattle som har holdt på i 15 år. Mannens åttende soloplate er produsert av Chris Walla (Death Cab For Cutie). Hospital Handshake har elementer av både roots, rock og indie, som egentlig minner mest om samme type artist som Ryan Adams. Rocky reiser ut på turné 8. mai, og spiller nesten hver dag i en måned, hvor han starter i Tyskland og avslutter i Portugal.

 

 

Moon King

Secret Life (Last Gang/Border). Moon King er egentlig duoen Daniel og Maddy fra Canada. Secret Life inneholder låter i et svevende poplandskap med elektroniske sidesprang i et forholdsvis alternativt landskap hvor de allikevel byr på noen mer rocka sidesprang.

 

Les også: Nye Plater uke 17

 

Gavin Harrison

Moon-King Gavin-Harrison

Cheating the Polygraph (Kscope/Border). Denne utgivelsen vil fremstå som en gedigen skuffelse blant de fleste Porcupine Tree-fans da dette er jazztolkninger av Porcupine Trees kjente låter som bl.a. Halo.  Harrison er nemlig trommeslageren i Porcupine Tree (og medlem i King Crimson), men har lagt seg milevis fra bandets musikk. Cheating the Polygraphs er et reinspikka jazzalbum som spenner fra mer ulmelde parti til frijazz som endatil polske frijazzentusiaster vil trives med.

 

 

NF

Mansion (Capitol CMG). Ganske kraftfull rap fra den 23 år gamle kristne, amerikanske NF (Nathan John Feuerstein) som tydeligvis er inspirert av Eminem. NF fikk visstnok fart på sakene etter utgivelsen av musikkvideoen All I Have i 2014, og unggutten har hatt en forholdsvis tøff oppvekst hvor hans mor døde av en overdose i 2009. God produksjon og fengende låter i kombinasjon av hip/hop og pop vil trolig bane vei utover i 2015.

 

 

Circa Waves

Circa-Waves NF-mansion

Young Chasers (Virgin/Universal). Debutalbum fra britene Kieran Shudall, Joe Falconer, Sam Rourke og Sian Plummer som gjør det bra med låten Fossils i Norge. Bandet var på Øyafestivalen i 2014 og skal spille på årets Slottsfjellfestival. Musikken er happy go lucky poprock som vil kle en antatt kommende sommer med både sol, shorts og positivitet.

 

 

Hollywood Undead

Day of the Dead (Interscope/Universal). Ganske kjente amerikanere som tidvis er likt Clawfinger med sin heavy rap og sampling. Bandet fra Los Angels slapp sitt første album (Swan Song) i 2008 og ble med på Nightmare After Christmas Tour i 2010 sammen med Avenged Sevenfold og Stone Sour før de slapp oppfølgeralbumet American Tragedy i 2011. Deretter var det tid for Notes from the Underground i 2013, som førte dem opp som nr. 2 på Billboard 200-listen.

 

 

Denai Moore

Hollywood-undead Denai-moore

Elsewhere (Because Music/Warner). Debutalbum som stort sett er produsert av Rodaidh McDonald (The XX, Adele, Daugther, Sampha) i London. Denai Moore har både Joey Bada$$, Tinashe og Bon Iver som sine inspirasjonskilder, og debuten er en velprodusert pop-plate med underfundig dybde og mørkere fremtoninger enn den mer kommersielle og typiske popsjangeren. Ganske flotte saker, dette her.

 

 

Anchor

Distance & Devotion (Gaphals). Saftig energisk punka rock fra Sverige hvor tekstene er et resultat av frustrasjon, personlige demoner og etikk, sånn cirka. Anchor skal visstnok være et av Europas mest hardarbeidende liveband som siden 2007 har spilt over 450 liveshow på fem kontinent og 40 land. Musikalsk har de funnet en sjanger som er ganske populær i dag, hvor kombinasjonen av rakrygget rock kombineres med barsk koring og punkpregede elementer. Tidvis er det nesten litt Gang Green-tøft, for de som husker dem.

Anchor

 

Ukens Spilleliste på Spotify finner du her.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no