Sadister, hekser og voodoo

Det er fortsatt sesong 2 som er den beste i American Horror Story-serien. I sesong 3 er det tid for hekser og voodoo. 

AMERICAN HORROR STORY Coven – DVD. I den første sesongen var det onde ånder og spøkelser, i den andre sesongen var handlingen lagt til et asyl med mange hemmeligheter, mens det i denne sesongen handler om hekser fra 1800-tallet og hekser i nåtid.

coven

 

I nåtid finnes en hekseskole som er så pass nymotens at de har lagt bort kosteskaft og hatter med høy topp. Skolens hekser har allikevel forskjellige «skills» som varierer fra person til person. Heksene er egentlig i krig med afroamerikanske voodookvinner, men selve historien går tilbake til 1800-tallet, som er det mest engasjerene. Rivalisering mellom voodoo og heksefantaster bringer også karakterer fra 1800-tallet til liv.

Kathy Bates (Stephen King´s Misery) spiller Madame Delpihne LaLaurie som var like fæl som velstående. Delphine LaLaurie mishandlet og lemlestet sine slaver på det groveste. Den sadistiske kvinnen hadde også slaver i bur på loftet, og denne karakteren er trolig den beste i TV-serien, spesielt siden Delphine LaLaurie ikke er en fiktiv person. I voodoleiren er det Marie Laveau (Angela Basset fra Strange Days) som ruler og Laveau som også er en person fra virkeligheten.

Les også: American Horror Story – sesong 1

 

American Horror Story er ikke for sarte sjeler, og det er igjen duket for groteske scener og skremmende øyeblikk. Egentlig skulle denne fått karakter 4,5, men da flere galgrove scener kan rettferdiggjøres med at det mer eller mindre har skjedd, får den fem. Alle sesongene har vært et ypperlig håndtverk, og det oser kvalitet fra A-Å på produksjon og dette er detaljert og forseggjort til fingerspissen.

Les også: American Horror Story – sesong 2

Jessica Lange har vært med i alle sesongene av serien og det samme har gnistrende gode Lily Rabe og flere. American Horror Story er tydeligvis en suksess da sesong 5 er under produksjon.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5