«bossplass» for folk og fugler

Det finnes hverken bossplass eller miljøstasjon i Time kommune – før nå. I tillegg til returordning av glass og metall og Frelsesarmeens tøyinnsamlingscontainere ved Kiwi, Rosseland, har det igjen dukket opp et annerledes tilbud om resirkulering. Nå kan du kaste/resirkulere hva som helst. 

Kunne det friste med våte bøker og brukt printer?
Kunne det friste med våte bøker og brukt printer?

KAST HVA SOM HELST. Jeg husker det nesten som det var i går. Kanskje ikke så rart, da det faktisk var få dager siden jeg leverte tomme malingsbokser til miljøstasjonen på Sele. Siden malingsboksene ikke inneholdt malings-skvetter, var prisen 100,-. Jeg lever godt med det, men kanskje jeg sier at boksene inneholder en skvett neste gang. Da er det nemlig gratis.

Vi har alle hatt diverse eiendeler vi ønsker å kvitte oss med.

Skal de kastes i den sorte bossdunken, leveres til Freetex eller på en miljøstasjon. En del blant eiendelene er for store til den ordinære sorte bossdunken. Da gjenstår gjenbruksbutikken eller miljøstasjon. Førstnevnte er selektive med hva de ønsker å takke ja til, fordi det meste skal selges videre. Miljøstasjonene takker derimot ja til både pent brukt skrot, og skrot, men nå har det dukket opp et alternativt alternativ.

Den nye bossplassen på Rosseland er nemlig ubetjent og åpen hele døgnet. Det skulle ikke forundre meg om brukerne helst leverer avfall til resirkulering om kveld og natt, for her pågår en resirkuleringsorgasme på høyt nivå.

 

Kunne det friste med våte bøker, ødelagt printer eller et par med brukte sko?

Scoopet var på befaring 16. mai. Her kunne en se et fargerikt fellesskap med alt fra en antatt defekt printer, en plastflaske uten pant, defekte leker, sko, en ødelagt skuff, rustne brannfakler, caps, tom pappeske med JUNGLE ANIMALS, blyant, stålampe og et deffekt treningsapparat.

 

Blant de rause gavene var også flere bøker.

lysfakler papp

På grunn av ustabilt vær, er bøkene trolig ødelagt. All ære til den rause giver, men skulle de ikke vært bedre beskyttet? Det kan allikevel være en mulighet for at noen bøker fortsatt er leselige. Hva med Romantic Prairie Style – Homes inspired by traditional country life, av Fifi O´Neill? Skulle noen vite om noen som har hatt denne boken tidligere, men som ikke har den lenger, bes vedkommende ta kontakt med Scoopet for hyggelig prat, en tur i skog og mark, og gjerne et glass med vin i godt selskap.

Blant de mest imponerende gjenstandene var kanskje matavfallet. Her har giveren tenkt at alle skal få, endatil måkene.

glass-og-gjenvinning
Glas- og metallembalasje og matavfall til ære for måkene.

En kan spør om hvilke åpningstider de to gjenbruksbutikkene på Bryne egentlig opererer med siden folk velger å donere til den nye bossplassen. Et alternativt spørsmål er om giverne kanskje er redd for at de ikke får levert sine skatter der?

 

Les også: Dumping ved Fretex-containere

 

Frelsesarmeens innsamlingscontainere takker uansett høflig for gaven, men spørs om de er like glad for at det har kommet en ny søppelplass på samme sted.

 

Skulle du allikevel få lyst til å bruke en miljøstasjon istedenfor bossplassen på Rosseland, finnes gode alternativ på Sele, Forus og Nærbø.

 

OPPDATERING tirsdag 26. mai søppel-rosseland-igjen1 søppel-rosseland

Så har det skjedd igjen. Få dager etter at området har blitt ryddet, er det nytt søppel. Denne gangen er det en brukt, stygg barnevogn, defekte sykler, plastposer med skrot og diverse vaskeredskap. Jeg tviler på at det er noen som hadde planer om å rydde opp og vaske som har glemt igjen sistnevnte.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny