Pannepot x 2

Det har lenge vært en diskusjon blant diverse ølgeeks om fatlagret øl er en hype, og om det er nødvendig eller ikke. Dette ølet er bare et blant flere gode fatlagrede øl som motbeviser påstanden. 

Pannepot Reserva 2010 er i knivskarp konkurranse om å være en av verdens beste quadripel. (Måtte bare).
Pannepot Reserva 2010 er i knivskarp konkurranse om å være en av verdens beste quadrupel. (Måtte bare).

Her får du en anmeldelse av to eksklusive quadrupel fra Belgia som er lett tilgjengelig på Vinmonopolet og spesielt utvalgte puber og restauranter i omegn.

 

De Struise Brouwers – Pannepot Reserva 2010

10%• Pris: 89,90,-

Pannepot Reserve 2010 har vært fatlagret på eikefat i 14 måneder. Farven er mørke brun mot sort, og har en herlig duft som fyrer opp forhåpningene, og den leverer som en ambisiøs mangfoldig smaksbombe.

Her kan en tydelig kjenne en balansert aroma av sjokolade og tørkede frukter i retning rosin, fiken og syrlig plomme. Da jeg er glad i kaffearoma i øl, er det gledelig å melde at det finnes i denne. Ølet har også en flott karbonering, god munnfylde og er en nydelig øl.

Denne er perfekt til både sjokolade, søt dessert og ikke minst til vellagret ost og brød.

Karakter 6/6

 

Les også: Norsk Ølimport

 

De Struise Brouwers – Pannepot 2014

10% • Pris: 84,90,-

Dette er en ferskere øl enn Pannepot Reserva 2010 som aller mest gir en følelse av å være litt mindre eksepsjonell enn 2010-versjonen. 2014-utgaven føles å ha en mildere aroma av tørkede frukter og alt det der. Karboneringen og den eksplosive munnfølelsen er også mindre fremtredende.

Skulle du få lyst til å lagre denne over lengre tid, vil den trolig bli enda bedre. En kan kjenne en liten antydning til alkoholstikk, men er fortsatt en svært god øl i dag som vil klatre opp til karakter 5 om få måneder.

Karakter 4,5/6

 

Tekst og foto: sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny