Gode, gamle Metallica

I 1998 fikk jeg et album i posten fra Am I Blood. Hverken før eller etter har jeg hørt et band som er så mye Metallica, uten å være det. I tillegg er det skamtøft. 

am-i-blood-agitation

AM I BLOOD er et band fra Kerava, Finland som tidligere kalte seg for St. Mucus. Dette skulle egentlig være en kort anbefaling av et band som høres ut som gode, gamle Metallica, men så ble det ikke.

St. Mucus ble etablert i 1992 av Pasi Koskinen, men en måned før gutta skulle produsere debutalbumet (Natural Mutation) i 1995, forlot Koskinen bandet før han gikk videre til Amorphis, og debuterte på fullengderen Elegy i 1997. Koskinen startet også opp det fete sideprosjektet Ajattara i 1996. Sjekk for eksempel denne.

 

Sjekk også: Amorphis med The Doors-cover.

 

Ajattara ble ellers oppløst med origina line-up etter at Koskinen (i følge Wikipedia) i 2006 utførte en nazi-hilsen og andre politiske uttalelser på livescenen. To år tidligere hadde han også takket for seg i Amorphis. I dag er Koskinen aktuell med bandet Datura Nemesis, men har også vært i det dødstrege, gode doom/gothbandet;  Shape of Despair , To Seperate the Flesh from the Bones og Mannhai.

 

Am I Blood

Det er på tide å komme seg tilbake til det opprinnelige poenget. For Metallicas del var 1998 året etter Reload, og året før den vemmelige publikumsflørten S&M.

Scoopet er helt sikkert ikke den første som påstår at Am I Blood høres ut som thrashmetalbandet Metallica, men mange ville blitt lurt til å tro at James Hetfield er vokalisten. Låtene er produsert med samme formel som eldre Metallica og resultatet er ganske bra. Dette er en god erstatning for oss som ville ha en kombinasjon av Kill em All, Ride the Lightning og Master of Puppets.

Am I Blood er trolig oppløste i dag, men de ga ut lyd både før og etter Agitation, som du finner på Spotify her.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny