Mayall til Satyricon

Ny uke med nye utgivelser med mange forskjellige typer lyd. Satyricon har vært i operaen, Jaa9 & OnklP er klare med 11 nye låter, John Mayall gir ut liveplate fra 1967 og europeiske filmregissører blir hyllet på plate. 

NYE PLATER – UKE 19. Her finner du også en hyllest til Billie Holiday, baktung slidegitar og blues fra Candlemass-gitaristen Lars Johansson og mer.

 

Satyricon

aSatyricon-live-at-the-opera aJose-james

Live at the opera – (Napalm Records/Haulix). Satyr og Frost har tatt med Satyricon til operaen. I et diabolsk landskap med dyster opera som kunne passet i en hvilken som helst Omen-film, forblir Satyricon black metalisk med sitt til nå mest eksperimentelle prosjekt uten å bli for svulstige.

Albumet ble innspilt 8. september 2013, sammen med Det Norske Operakor i Oslo. Her finnes alternative versjoner av bl.a. K.I.N.G., Now Diabolica og Tro og Kraft. Live at the Opera blir også sluppet på DVD, og blant publikum er det også folk fra Taiwan, Canada og andre eksotiske steder.

 

José James

Yesterday I Had the Blues: The Music of Billie Holiday. Det er en drøy måned siden denne ble sluppet, men dette er uansett en hyllest til den legendariske sangeren; Billie Holiday. I år er det 100 år siden Holiday ble født, og James feirer kvinnen han refererer til som sin «musikalske mor». Albumet inneholder ni låter som er skrevet eller gjort kjent av Holiday og deretter produsert av Blue Note-president Don Was. Musikere som bidrar er pianist Jason Moran, bassist John Patrucci og trommeslager Eric Harland.

 

Fat.Mo.Mac

afat.mo.mac aMusique-de-film-imagine

Fat.Mo.Mac (Red Tomb/Petting Zoo). Småtung bluesrock som er inspirert av Jimi Hendrix, Ritchie Blackmore, Jeff Beck og Leslie West. Debutalbumet fra Fat.Mo.Mac har en nostalgisk produksjon som føles oppdatert, men også med en livefølelse og som en reise tilbake til for eksempel Hendrix glansdager. Bandet ble startet av gitarist Lars Johansson som er mest kjent fra Candlemass. For å kalle seg et band, fikk han med seg Mats Levén (Candlemass, Yngwie Malmsteen, Therion, Krux), Klas Gunnerfeldt (Primate Life), Tobbe Moen (Gotham City) og Stefan Gunnarson (Janne Schaffer) og nå avdøde Roger E. Tidvis herlig baktung blues med fet slidegitar.

 

Brian Jonsetown Massacre

Musique de Film Imaginé (á´Records/Border Music). Her har vi noe så spesielt som et soundtrack som hyller de store europeiske filmregissørene fra 50- og 60-tallet. Musikken er skrevet av Anton Newcombe for Brian Jonestown Massacre, til en tenkt fransk film. Regissørene som artistene spesielt regner som de store, er: Francois Truffat og Jean-Luc Godard. Den franske sangeren, skuespilleren og multi-instrumentalisten SoKo og den italienske skuesilleren, sangerinnen og regissøren Asia Argento, med et ikke helt ukjent etternavn fra en enda mer kjent pappa, Dario Argento.

 

Hey Elbow

aHey-elbow aA-Projection

Every Other (Adrian Recordings/Border Music). I en galakse langt fra komfortsonen finnes band som Hey Elbow. Musikken er stemningsfull, svevende, men også ganske melodiøs og eksperimentell i både uttrykk og produksjon. Hey Elbow er sikker på at dette vil appellere til fans av både Blonde Redhead, Deerhoof og Pj Harvey. Forvent en musikalsk atmosfære i alternativ, lovløst og kontrastfylt landskap.

 

A Projection

Exit (Tapete Records/Border). Indie/post-punkband fra Stockholm som først og fremst er i et nostalgisk New Wave-land med synthbasert pop/rock i bunn. Bandet ble til i 2013, hvor de visstnok ble en undergrunnsensasjon i eget hjemland. Bandet er inspirert av alt fra Interpol og New Order til The Cure og The Chameleons UK. Tidvis høres A Projection også ut som en skeivere utgave av White Lies.

 

The Hirsch Effect

a-john-mayall athe-hirsch-effekt

Holon: Agnosie (SPV/Border Music). Kontroversielt lydbilde fra The Hirsch Effect som gir ut det siste albumet i en trilogi. Musikken kalles art-core og er en ganske spesiell kombinasjon av jazz, death metal, kammermusikk og pop. Bandet er fra Hannover, Tyskland og ga ut den første delen av trilogien (Holon: Hiberno) i 2010, den andre Holon: Anamnesis) i 2012.

 

Les også: Nye plater uke 18

 

John Mayall´s Bluesbreakers

Live in 1967 (Forty Below Records/Border Music). Til tross for dårlig lyd, er dette trolig en utgivelse som vil bli satt pris på blant mange, ikke minst siden Mayall selv har bestemt at den skal gis ut nå. John Mayall regnes sammen med Alexis Corner som den britiske bluesens far, og var en av de første som utviklet bluesen i en mer eksperimentell retning.

Live in 1967 har ganske dårlig lyd, men den er allikevel jevn dårlig og full av sjel, ekthet og livefølelse. Selveste Peter Green er med på gitar.

 

Yelawolf

aJaa9-og-onklp aYelawolf

Love Story (Universal). Med en innspillingsprosess på to år i det legendariske Blackbird Studios i Nashville, er Love Story ute i disse dager. Rapperen fra Alabama har fått med seg Eminem i tillegg til Grammy-vinnende Malayl og den platinaselgende WLPWR. Albumet beskrives som enda mer lidenskapelig enn debuten Radioactive fra 2011. Scoopet beskriver albumet som smygende, forholdsvis lett tilgjengelig rap/pop. Yelawolf spiller ellers på Tromdheimsfestivalen Pstereo i august.

 

Jaa9 & OnklP

Føkk Ferie (Universal Music). Elleve nye låter, inkludert singelen Alt på Stell på Lillehammer-duoens fjerde fullengder. Som vanlig kan Jaa9 & OnklP fortelle at de på sedvanlig vis har samlet opp et tønne krutt og gått for bare bangere. I tradisjonens tro er det en fin blanding mellom humor og alvor, og det kan hende vi har blitt litt eldre, sier Jaa9. Føkk Ferie er produsert av Slimpats, Ralph Myers, Kvamkollektivet, Sorte Beats og Jaa9.

I slutten av mai kan du se dem på Jærnåttå, Bryne.

 

Spotify – Spilleliste uke 19

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny