Ramazotti, Kamelot, Scaggs

Ny uke, nye muligheter for å sjekke opp ti nye plater fra komplett forskjellige artister. Denne uken kan Scoopet melde at Eros Ramazotti faktisk har kommet med ny plate. Om noen bryr seg, gjenstår å se. Legendariske navn og personligheter har også kommet med nye låter. 

NYE PLATER – UKE 20. Skulle du like countryversjoner av kjente metalklassikere, er det også et godt tilbud i ukens spalte. Iron Maiden, Dio, Metallica og Rammstein goes country – eller kanskje ikke?

 

Shelby Lynne

Eros-Ramazotti Shelby-lynne

I Can´t Imagine (Rounder/Universal Music). Ganske så kjent singer/songwriter som slo igjennom med albumet I Am Shelby i 1999 og deretter en Grammy i kategorien for beste artist. Dette er hennes trettende fullengder, og tekstene fokuserer på alt fra hjem, minner om barndommen, den amerikanske depresjonen på 30-tallet og det homofobe sørstats-samfunnet.

 

Eros Ramazotti

Perfetto (Universal Music). Noen som husker denne italieneren? Han er unektelig mest kjent for låten Cosas de la Vida som han gjorde sammen med Tina Turner i 1997 som faktisk har over 31 millioner visninger på You Tube.

Ramazotti er uansett ute med nytt album og 14 nye låter som er innspilt i Los Angeles, Milano og Roma. Musikken er enkel og forholdsvis ukomplisert pop, som ikke nødvendigvis er så aller verst.

Musikere som har bidratt på albumet er Vinnie Colaiuta (Joni Mitchell, Herbie Hancock, Quincy Jones, Leonard Cohen) og gitarist Michael Landau (Michael Jackson, James Taylor, Miles Davis).

 

Steve `n´Seagulls

Steve-n-seagull

Farm Machine (Spinefarm/Petting Zoo). Okei, jeg er usikker på hva jeg syns når kjente rockelåter får en ansiktsløftning i hillbilly roots, americana eller var det country-land. Vi har sett slike tolkninger med andre band, men nå er det finske Steve ´n`Seagulls som tolker kjente låter som en bare kan anta de egentlig liker godt.

Bandet ble visst småkjente på You Tube med over 11 millioner visninger på tolkningen av AC/DC – Thunderstruck.

Farm Machine:

 • Led Zeppelin – Black Dog
 • AC/DC – Thunderstruck
 • Iron Maiden – The Trooper
 • Rammstein – Ich Will
 • Guns ´n`Roses – Paradise City
 • Metallica – Nothing Else Matters
 • Gary Moore – Over the Hills…
 • Metallica – Seek and Destroy
 • Dio – Holy Diver
 • Iron Maiden – Run to the Hills
 • AC/DC – You shock me all night long
 • Pantera – Cemetery Gates

 

 

Shannon Saunders

Kamelot Shannon-Saunders

Instar EP (Lovejoy Records/Caroline) Britisk artisk på 20 år som gir ut sin debutEP 18. mai. Singelen Silly Little Thing gikk rett inn på topp-5 den såkalte HypeMachine-listen til hyllest fra diverse kritikere. Musikken er i et stemningsfylt og flott elektronisk pop-landskap som er både fengende og behagelig. Slettes ikke verst, dette her.

 

 

Kamelot

Haven (Napalm/Border Music). Kjent symfonisk og pompøst metalband fra Florida som hadde norske Roy Khan (Conception) som vokalist fra 1997-2011. Kamelots ellevte album fortsetter egentlig i kjent stil, og kan godt plasseres i samme bås som både Nightwish, Sonata Arctica, Stratovarius og Epica. Vokalist Tommy Karevik gjør en god jobb og passer bra med resten av orkesteret, for å si det sånn.

 

 

 

James Burton, Albert Lee, Amos Garrett & David Wilcox

Guitar-heroes

Guitar Heroes on stage together (Dixiefrog/Border Music). På Vancouver Island MusicFest i 2013 stod fire annerkjente gitarister på samme scenen. Her er resultatet, men hvem er gitaristene?

James Burton har vært medlem av Rock and Roll Hall of Fame siden 2001.

Spilt med:

 • Ricky Nelson, Elvis Presley, Johnny Cash, Merle Haggard, John Denver, Gram Parsons, Emmylou Harris, Jerry Lee Lewis, Elvis Costello, Roy Orbinson og Joni Mitchell.

Albert Lee vant en Grammy i 2002.

Spilt med:

 • The Hot Band, Joe Cocker, Eric Clapton.

Amos Garrett er mest kjent for sin gitarsolo på Maria Muldaur´s innspilling: Midnight at the Oasis. I 1975 sa Jimmy Page (Led Zeppelin) i et intervju med Rolling Stone at   Garrett var en av de beste amerikanske gitarister.

Spilt med:

 • Stevie Wonder, Todd Rundgren, Pearls Before Swine, Emmylou Harris, Bonnie Raitt og Martin Mull.

David Wilcox erstattet Amos Garrett i Great Speckled Bird i 1970. Har stort sett gitt ut soloplater som har blitt kritikerroste og prisbelønnede album.

 

 

Spotify spilleliste for uke 20

 

 

Glittertind

Spitfire Glittertind

Blåne for Blåne (NaMe/Indie). Folkrockband fra Norge som fra 2010 hovedsakelig skriver egenkomponerte melodier og tekster. Glittertinds nye fullengder er inspirert av krigsgenerasjonens evne til å reise seg etter traume og tap. Første singel (Høyr min song) har vært A-listet på NRK P1 i flere uker.

Bandets forrige album var den kritikerroste Djevelsvart fra 2013, hvor Dagsavisens Geir Rakvaag utalet at låten Kvilelaus var en av årets fineste akustiske viser.

 

Spitfire

Fuel to Burn (Indie Distribution). Etablert i 2006 under navnet Supermarine Spitfire, men skiftet navn til bare Spitfire i 2011. Bandet var nylig på Norges-turné med Doro, og er nå klar med rett frem hard rock/rock ´n´roll med sin tredje fullengder. Til tross for at en kritiker har nevnt dem i samme åndedrag som Kings X, Alice in Chains og Black Lable Society, er jeg ikke nødvendigvis enig i det.

 

Les også: Nye plater uke 19

 

Commando M. Pigg

Boz-Scaggs Commando-pig

När dom dumma har fest (Border Music). Disse svenskene startet faktisk opp på 80-tallet og er deres niende fullengder og det første svenskspråklige siden En Stjärna bland faror fra 1984. Etter en lang pause ble Commando M. Pigg gjenforent i 2005 for en konsert for 25-årsjubileet til bladet Schlagers. Eva Sonesson, Anders karlsmark, Peter PUders og Svange Fregert er bandet som spiller tilgjengelig indierock med enkle og fine melodilinjer som duger bra.

 

Boz Scaggs

A Fool to Care (Caroline/Universal). Innspilt over fire dager i et studio i Nashville, med prominente gjesteartister som Reggie Young og Paul Franklin. Bonnie Raitt synger duett og spiller slidegitar på låten Hell to Pay og Lucinda Williams er med på Whispering Pines.

Bob Scaggs var ellers gitarist og noen ganger vokalist i Steve Miller Band.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny