Episk metal fra Norge

Det er obligatorisk for metalfans å sjekke ut Iron Heart fra Guardians of Time sin nye fullengder. Den er nemlig episk.

Guardians-of-time-pic

GUARDIANS OF TIMERage and Fire (WormHole Death). Låten åpner med episk dobble deuce og blåsere som en introduksjon til en eventyrlig fortelling om klingende sverd, drager, mystikk og et storslått slag hvor det gode skal bekjempe det onde, sånn cirka.  Samtidig inviterer Kristiansands-bandet å hoppe etter Wirkola med en slik åpning.

 

 

Guardians of Time:

  • Bernt Fjellestad – vokal
  • Paul Olsen – gitar
  • Andreas Vågane – gitar
  • Jonkis Werdal – bass
  • Geir Øyvind Vågane – trommer (Jan Willy Aaraas på albumet)

 

Jeg måtte dessuten sjekke om det bare var vokalist Bernt Fjellestad, eller om han hadde fått med seg selveste Eirikur fra Sarpsborg-bandet The Artch, samtidig som dette kunne vært en ny, spektakulær låt fra Sarpingene.

Rage-and-fire

Rage and Fire er et konseptalbum og det er ikke uvanlig at metalband liker å fortelle en lang historie på plate. Guardians of Time kan kalles for et powermetal-band, men de er like mye mot klassisk heavy metal. For min del er det en fordel, da flere powermetal-band kan låse seg fast i kjedelige, lange gitarriff og kjedsommelige mellomparti uten mål og mening. Bandet har gode variasjoner i låtene og bandet oser av velspilt kvalitet, sofistikerte uttrykk og samhold i alle ledd. Samtidig åpner de for melodiøse partier, slik at det ikke blir en anstrengende affære.

 

Les også: Judas Priest, Def Leppard og 5FDP i Oslo Spektrum

 

Guardians of Time har levert en jevnt og godt album og er et av Norges aller beste metalband for tiden. Mangfoldige uttrykk i utvalgte låter vil for eksempel si at Euphoria gir meg relasjoner til Mark Storace og Krokus, mens Standing Tall gir tanker til Rob Halford og Judas Priest, som også er takket være kamelon og vokalist Bernt Fjellestad. Alt i alt et gjennomført album som på grunn av kompleksitet, vil ha lang levetid for en hver lytter av klassisk heavy metal. Det er vanskelig å plukke ut et hat-trick, men Iron Heart og Empire er soleklare valg. Den tredje kunne vært de fleste andre.

 

Diskografi Guardians of Time

  • Rage and Fire – 2015
  • A Beautiful Atrocity – 2011
  • Machines of Mental Design – 2004
  • Edge of Tomorrow – 2001

 

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5