Musikkfest 2015 – Engen svarer

Årets Musikkfest i Stavanger er slutt. Uheldigvis kunne ikke Scoopet være tilstede dette året, og gikk dermed glipp av årets største musikalske begivenhet i byen. 

MUSIKKFEST 2015. I år som i fjor fikk leserne servert intervju med utvalgte artister til årets Musikkfest. Nytt av dette året var at artistene selv måtte melde seg på intervjurunden. Dette resulterte i at 12 artister fikk en presentasjon i forkant.

 

Les også: Intervju – artister Musikkfest 2015

 

Primus motor er som vanlig Daniel Engen. Scoopet fyrte noen spørsmål til Musikkfest-generalen for å høre om han var fornøyd.

 

 

Sliten?

Espen Håland fra Hold Fast og Daniel Engen (t.h) på årets Musikkfest. Foto: John Rodger.
Espen Håland fra Hold Fast og Daniel Engen (t.h) på årets Musikkfest. Foto: John Rodger.

– Ja man får alltid en utladning etter en slik festival, så det kjennes veldig godt på kroppen.

 

Gikk alt etter planen, eller ble det noen små eller større katastrofer?

– Gjennomføringen på dagen gikk veldig bra. Vi testet ut bakgårdskonserter på Hanekam og Bøker & Børst som vi har fått positiv respons på, men må evalueres videre. Ny scene i Lervigsparken hadde noen utfordringer med været, men kom seg igjennom. Folkemassene på Tou Scene var det vel ingen som hadde forventet i det hele tatt, men det tar vi som ett kvalitetstegn at så mange vil sjekke ut lokale bands.

 

Det ryktes om flere folk i byen enn tidligere?

– Vi føler definitivt at vi hadde en økning i antall publikummere både dagtid og kveldstid. Det virker som at Musikkfest har blitt mer allmenn kjent, og har ett fint rykte blant både publikummere og artister.

 

Hvor mange artister/band søkte for å få bli med på årets Musikkfest, og hvor mange måtte dere si nei til?

– Jeg har ikke søknadsoversikten her og nå, men det var omtrent 45 artister vi ikke hadde plass til – Dessverre, fordi vi så veldig gjerne skulle hatt med alle.

 

Les også: Musikkfest 2014 – dag

 

Er det alltid førsteprioritet til artister som ikke har spilt tidligere?

– Man stiller sterkere om man ikke har spilt før. Men det er utrolig mange ting som spiller inn når bookinggruppa setter programmet.  Det går eksempelvis på alder, sjanger, etablert/uetablert, aktivitet på sosiale medier osv. Vi ønsker en fin blanding av alt dette, uten å ha for tydelig overvekt av en sjanger.  Så prøver disse igjen å sys sammen på de ulike venuene.

 

 

Om kvelden var det rundt 400 meter med kø for å få sett konsertene på Tou Scene.

En del av 400 meter kø utenfor Tou Scene. Foto: Erik Furulund
En del av 400 meter kø utenfor Tou Scene. Foto: Erik Furulund

Det må da være litt av en egotripp å se at du er hovedgrunnen til at så mange står i kø for et arrangement som du selv har stelt i stand? 

– Jeg må innrømme at det var kult å bli tatt på senga av at det kom så mye folk. Samtidig ønsker jeg at alle skal få se de artistene de ønsker å se.

Jeg tror programmet var veldig spennende i år, som bidro til at såpass mye folk møtte opp. Vi må ikke glemme at uten artistene, spillestedene, de frivillige og alle organisasjonene i styret/komite så hadde ikke dette kunne gjennomføres.

 

Før Musikkfest snakket vi om en overaskende og hemmelig avslutning på Tou Scene.

I et intervju med Scoopet «gjettet» og uttalte Borderline Case-vokalist Atle Idsø at høydepunktet blir avslutningen.

«Etter timevis med waterboarding har Daniel Engen avslørt at dette blir en lokal supergruppe bestående av Vidar Landa, Bjarte Tjøstheim, Daniel og Sigvart Dagsland. De skal spille Surrender av Cheap Trick, Alt eg såg og en Bjøro Håland-medley bestående av Hei, gamle landevei, Barndomshjemmet, Det er ingen hjemme på gården i år. Tidenes pangavslutning».

 

Jeg antar at det ikke ble akkurat slik?

– Den ble dessverre avlyst på grunn av at Sigvart fikk en flis i fingen, og Vidar ikke hadde fått beskjed om at han skulle være med.  Men selveste Purified in Blood stilte opp, og regelrett spilte i hjel Maskinhallen. Herregud for ett show!

 

 

Det er rett og slett sykt hvor mye bra som rører seg her i miljøet. Og det er jeg ikke alene om å mene.

 

Noen uttalte at Musikkfest er som Gladmaten, og at folk bare møter opp fordi det er gratis. Dette er Scoopet selvfølgelig helt uenig i, da dette har blitt en stor happening.

Hva tenker du om slike negative uttalelser?

– Jeg tror folk møter opp fordi det er en musikalsk happening med god «vibe». Og man vet 100% sikkert at man kommer til å oppdage noe nytt man verken har sett eller hørt om før. Og når naboen, søsteren eller kjæresten skal gå, er det lett å henge seg på. Jeg skjønner sammenligningen med Gladmaten, og for noen stemmer den nok. Men for de fleste tror jeg neppe det er grunnen.

 

Kunne det vært en idé å tatt f.eks. 50,- kroner for kveldskonsertene på Tou Scene? (Jeg er sikker på det køen hadde vært nesten like lang)

– Det hadde vært i mot hele konseptet, som går på å gjøre musikk tilgjengelig og eksponert så mye som mulig, på den dag.  Så billettpriser vil man aldri kunne se på Musikkfest.

 

 

Oppdaget du noen nye band som du ikke har sett live tidligere?

– Jeg fikk ikke sett så mange som jeg ønsket i år, det var noe jobb her og der som måtte gjøres. 
Men ja, jeg fikk sett noe nytt, noe jeg har sett før, og en del jeg ble utrolig imponert over. Det er rett og slett sykt hvor mye bra som rører seg her i miljøet. Og det er jeg ikke alene om å mene.

 

Vil Mr. Engen bli klar til å arrangere Musikkfest i 2016?

– Yessir! –Gleder meg allerede!

 

Scoopet takker for praten og ønsker lykke til videre.

 

Tekst: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Foto hovedbilde fra årets Musikkfest: John Rodger.